Ingen har gjort fler mål mot Liverpool

Bild till nyheten Ingen har gjort fler mål mot Liverpool
Jürgen Klopp hyllar Jamie Vardy, men påpekar samtidigt att Leicester har kvalitetsspelare på flera positioner.

Jamie Vardy, Sergio Agüero och Jonathan Walters är de tre spelare som gjort flest mål mot Liverpool och som fortsatt är aktiva. Alla har gjort sju mål - Agüero och Walters har spelat 14 matcher mot de röda medan Vardy endast har spelat åtta, detta visar statistik från Transfermarkt.

De två första gångerna som han mötte Liverpool var när Brendan Rodgers var manager. Alla mål har dock kommit när laget tränats av Jürgen Klopp, alltså har ingen spelare gjort fler mål mot Liverpool under tyskens ledning. Sju mål på sex matcher.

– Jag vet inte riktigt varför Jamie har en så bra statistik mot oss. Jag kunde ha gjort ett av hans mål, för det var det enda målet som jag kände att han inte borde ha fått möjligheten att göra. Det finaste målet han gjort mot oss var på deras hemmaplan det året som de blev mästare. Han var knappt över mittplan och sköt. Ja, det var ett bra år för dem. Han är en väldigt, väldigt bra spelare, sa Klopp på dagens presskonferens.

Det mål som Klopp menar att han själv kunde ha gjort kom under 2016. 

– Några gånger har vi gjort det lite enkelt för honom. Lucas Leiva gav honom en assist till målet på Anfield i september 2016. Det var ett mål som jag själv skulle kunna ha gjort, men han är en fantastisk anfallare.

Det som skedde var att Simon Mignolet spelade bollen ut till Lucas Leiva som tog en dålig första touch och passade tillbaka mot Mignolet, men bollen gick förbi målvakten och Vardy kunde peta in bollen i öppen kasse.

32-årige Vardy har haft en halvdan säsong. Han har gjort sju mål och tre assist på 19 ligamatcher. När Liverpool och Leicester möttes i september var han avstängd.

– Han är ett hot med de kvaliteter som han har. Snabbheten och kvaliteten i avsluten, sa Klopp.

– Du kan se att han alltid är redo för de avgörande situationerna. Han väntar alltid på att få bollen bakom backlinjen. Denna säsong har han varit lite mer involverad i det defensiva spelet, men det blir inte lättare att försvara sig mot honom.

– Vardy är ett stort, stort hot och han har alltid varit det. Dock är han inte ensam i laget. James Maddison är en väldigt bra spelare, inte minst på fasta situationer. Demarai Gray, Ricardo Pereira, Marc Albrighton - det finns mycket kvalitet. När du har Chilwell som löper upp och ned efter vänsterkanten blir det ofta intressant.

– De har investerat mycket pengar i laget och har väldigt bra spelare. Mittbackarna, ytterbackarna, mittfältarna - väldigt intressant. Offensivt har de väldigt mycket kvalitet, med Jamie Vardy som är en av ligans bästa anfallare. Det är ett stort hot.

Leicester har vunnit mot Manchester City och Chelsea denna säsong. Segern mot Chelsea kom på Stamford Bridge.

– De gillar att spela mot topplagen, säger Klopp.

– De är inte ett kontringslag på samma sätt som förr, men det är tydligt att de hotar mer. Vi har varit dessa situationer förr. Om du spelar mot lag som inte ger dig så mycket yta så är det inte enkelt. Många lag har problem att skapa chanser i sådana matcher. Ofta förlorar dem efter att ha släppt in mål efter kontring. Vi förväntar oss ett tufft motstånd.

– Om vi går igenom laget position för position så ser man att det är ett superbt lag. Jag kan tänka mig att de inte är nöjda över läget i tabellen då de ligger på nionde plats, men för några år sedan hade det varit en väldigt bra position för Leicester. Efter att ha blivit ligamästare och spelat i Champions League så är det inte lika bra.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer