– Har inte råd med fler misstag

Bild till nyheten – Har inte råd med fler misstag
Pep Guardiolas manskap har visat otrolig form under de senaste veckorna. Trots detta är laget fortsatt fyra poäng efter Liverpool i Premier League.

Manchester City har startat 2019 i fantastisk stil. Efter 2-1-segern mot Liverpool har de vunnit mot Rotterham med 7-0, Burton 7-0 och 1-0, Wolverhampton 3-0, Huddersfield 3-0 och Burnley 5-0.

Sex segrar, 28 mål gjorda och noll insläppta.

Avståndet till Jürgen Klopps lag är fortsatt fyra poäng och Pep Guardiola tror inte att City har råd att göra fler misstag om de ska försvara ligatiteln.

– I båda situationerna, antingen om vi spelar före eller efter dem, så vinner vi matcher. Om vi inte gör det så är det i princip över, sa Guardiola på dagens presskonferens.

Manchester City kan sätta press på Liverpool när de möter Newcastle på tisdag, ett dygn innan Liverpool spelar mot Leicester. Även i helgen spelar de ljusblå match innan Liverpool.

Liverpool får hoppas att Rafa Benitez och Newcastle kan göra laget en tjänst på tisdag. Dock är Manchester City självklart stora favoriter inför matchen på St. James' Park.

– Alla lag som vill vinna ligan måste känna pressen och klara av att hantera den. Med 15 matcher kvar finns det många poäng att slåss om.

– Vi måste fokusera på Newcastle och hur de kommer att spela. Det är det enda vi kan göra. Det har varit tufft mot Newcastle under de senaste två säsongerna. Jag tror att det kommer bli tufft även imorgon, menar Guardiola.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer