Mignolet om titelstriden

Bild till nyheten Mignolet om titelstriden
Simon Mignolet om skillnaderna mellan dagens trupp och titelutmanarna 2013/14. Han berättar även hur det känns att sitta på bänken istället för att vara det självklara förstavalet.

Simon Mignolet menar att guldjakten känns annorlunda denna säsong än vad det gjorde 2014. Det är endast han själv, Jordan Henderson och Daniel Sturridge som är kvar av spelarna som spelade om titeln förra gången.

– Mycket har förändrats under de senaste fem åren, säger Mignolet till Liverpool Echo.

– Det är bara Hendo, Studge och jag själv som är kvar här sedan förra gången som vi kämpade om titeln. Den gången handlade mycket om Suarez och Studge, idag fördelas målskyttet på fler spelare. Vi hade ett väldigt bra lag 2013/14 men så fort vi fick en skada eller två så blev det tufft.

– Vi har en bredare trupp nu vilket betyder att vi kan hantera skador på ett bättre sätt. Det är troligtvis den största skillnaden från den gången.

Om vi spelar en jämn match så har vi alltid någon att sätta in från bänken som kan öppna upp matchen. På den fronten ser det mycket bättre ut nu än då. Kvaliteten i truppen är den bästa jag har upplevt. Vi spelar 11 mot 11 på träning och det är precis som en toppmatch i Premier League. Det är inte 11 A-lagsspelare mot 11 reserver, det är två Premier League-lag som möts varje träning. Kvaliteten är hög.

För fem år sedan sågs Liverpool som en titelkandidat först i februari. Denna säsong har Klopps manskap sett ut som titelutmanare sedan första matchen. 60 poäng på 23 matcher är det bästa som klubben uppnått någonsin. Defensivt är det också stor skillnad gentemot för fem år sedan. 2013/14 släppte Liverpool in 50 ligamål medan laget endast har släppt in 13 stycken hittills denna säsong.

– Det betyder mycket, slår Mignolet fast.

– Jag tror att Virgil van Dijk ska ta åt sig mycket av äran. Sedan han kom in har det varit en otrolig skillnad. Det handlar inte bara om hans egenskaper på planen, utan också om hans personlighet och ledarskap. Detta är väldigt viktigt när du möter lag som Brighton och Crystal Palace.

– Han underlättar enormt med sina rensningar, speciellt på huvudet. Han får det att se enkelt ut. Saker som ser svårt ut för andra ser väldigt enkelt ut för Virgil. Han har gjort oss mer solida. 

Säsongen 2013/14 spelade Mignolet alla matcher. Denna säsong har han inte spelat en enda minut i ligan. 

– För mig är detta helt annorlunda. Den gången startade jag varje match. Det här året har jag blivit bänkad. Jag har alltid varit van att spela matcher. När du spelar varje vecka får du bättre självförtroende och du får en bra känsla. När du inte gör det, då blir det svårt att vara på topp på träning också. Jag tränar nog mer än någonsin nu och har kanske aldrig varit i bättre form.

– Om du startar matcher har du två dagar för återhämtning efter en match. Nu jobbar jag varje dag för att hålla mig i form. Du känner inte heller samma glädje när du inte spelar. Du får heller inte samma självförtroende av att bara träna.

– Jag har fått spela i cuperna men vi har åkt ut i första omgången vid båda tillfällena. Det har varit tufft att hantera. Lyckligtvis så är jag stark nog mentalt för att hantera det. 

– När du kämpar om ligatiteln måste du sätta dina egna intressen åt sidan och jobba för att hjälpa laget.

Mignolet ville lämna Liverpool i somras, men fick aldrig tillåtelse av klubben.

– Vi gör detta tillsammans. Vi är en grupp som har samma mål. Vi har alla en roll att spela.

– Det känns självklart inte på samma sätt att vinna när du sitter på bänken. Dock känner jag mig fortfarande som en del av gruppen. Man jublar självklart när Mo gör mål eller när Ali gör en fin räddning. Du försöker att leva livet på samma sätt som de som spelar. Jag känner mig respekterad av de andra spelarna i omklädningsrummet vilket hjälper mig framåt.

– Vi har en bra uppsättning med målvakter och en bra stab. De försöker att motivera mig för att se till att jag är fokuserad om laget behöver mig.

Liverpool har chansen att vinna ligan för första gången sedan 1990. Mignolet är helt på det klara över vad detta betyder för supportrarna.

– Alla spelarna här kommer att bli legendarer för en natt. Det skulle betyda enormt mycket efter en sådan lång tid utan en ligatitel. 

– Vi ska inte tänka på det nu. I omklädningsrummet pratar vi aldrig om titeln. Vi vet att vi är med i titelstriden men vi behöver inte vara dumma. Vi har en bra position just nu men saker kan förändras snabbt. Vi måste hålla oss på denna nivå hela tiden om vi ska vara en del av toppen hela vägen.

– Vi vann de två matcherna efter att ha förlorat mot City. Förlusten gör att det är jämnare i toppen, men prestationen visade att vi är på samma nivå som dem. Vi har stark tro på oss själva.

– Alla supportrarna är hungriga efter framgång. Ligatiteln är det största som du kan spela om. Vi har alla en roll att spela. Vi måste göra jobbet varje dag för att ha möjlighet att nå målet, avslutar Mignolet.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer