Hendos roll i VVD-affären

Bild till nyheten Hendos roll i VVD-affären
Lagkapten Jordan Henderson var helt avgörande för att Virgil van Dijk blev Liverpoolspelare.

I en artikel i Sports Joe skriver den välinformerade journalisten Melissa Reddy om hur Jordan Henderson hade ett finger med i spelet när Liverpool värvade Virgil van Dijk för ett drygt år sedan.

Reddy skriver att Hendersons roll i jakten på världens dyraste försvarsspelare inte har fått den uppmärksamhet som den förtjänar. Henderson och Van Dijk har nämligen samma agent och lagkaptenen gjorde allt han kunde för att rekrytera holländaren till klubben.

Van Dijk tillsammans med Alisson har varit starkt bidragande till Liverpools fantastiska säsong så här långt och Henderson menar att duons närvaro på planen går att jämföra med Luis Suarez och Steven Gerrard. Vid ett tillfälle har kaptenen också berättat att när han ser Van Dijk i spelartunneln så känns det ibland som att laget har vunnit på förhand.

Alex Oxlade-Chamberlain har också berättat om hur det var motståndarspelare att se Suarez och Gerrard i spelartunneln. Även han har understrukit vikten av att ha Van Dijk och Alisson som en duo som kan skrämma upp motståndarna på samma sätt.

Melissa Reddy menar att Liverpools defensiva duo ger Klopp mer flexibilitet och att det bidrar till att laget spelar med mer självförtroende. Liverpool behöver inte längre satsa allt på ett kort i offensiven - de kan vara tålmodiga och spela på ett helt annat sätt. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer