Keita om pressen hemifrån

Bild till nyheten Keita om pressen hemifrån
Naby Keita öppnar upp om hur det är att bära ett helt lands förväntningar på sina axlar. – Jag fick ta emot väldigt mycket kritik, säger mittfältaren.

Naby Keita anslöt i somras från RB Leipzig i en övergång värd £52,75M. Många supportar hade höga förväntningar på mittfältaren som i perioder dominerat i Bundesliga. 

Att ha press på sig är något som Keita är van vid. Mittfältaren är en ikon för invånarna i Guinea, och när landet misslyckades att kvala in till de Afrikanska mästerskapen 2017 blev det kapten Keita som fick bära stora delar av skulden.

I November lyckades dock mittfältaren hjälpa Paul Puts lag att säkra en plats i 2019 års upplaga av turneringen. 

– Det är fantastiskt att vi är kvalificerade, citeras Keita i Liverpool Echo.

– Alla i landet var väldigt ledsna när vi inte lyckades att kvalificera oss förra gången. Jag själv fick ta emot mycket kritik av folket eftersom jag ses som en frontfigur för laget. Jag spelade i Bundesliga i Tyskland, så jag spelade på högsta nivå och därför var folk arga på mig.

– Jag försvarade mig själv och sa "vänta nu, det är en trupp på 23 spelare och vi har alltid sagt att vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans". Som kapten kände jag verkligen att det var ett misslyckande att inte kvalificera oss för turneringen. Skulden läggs på mig, så kan det vara ibland i Afrika.

De Afrikanska mästerskapen har flyttats från januari till sommaren, ett beslut som välkomnas av Keita då han inte kommer att missa matcher med klubblaget.

– Jag tycker att det är ett mycket bra beslut som kommer att hjälpa oss mycket.

– Det är verkligen positivt. Det kommer att hjälpa laget och klubben eftersom att vi inte kommer att missa matcher mitt i säsongen. 

– Det ger mig en bättre möjlighet att fortsätta att acklimatisera mig till min nya klubb eftersom att det inte blir något uppehåll mitt i säsongen. Det kan hjälpa mig att hitta rytmen i mitt spel.

I matchen mot Crystal Palace fick Keita starta i Premier League igen, något som firades hemma i Guinea. Keita vill fortsätta att göra invånarna stolta.

– Det är helt otroligt hur alla samlas framför TV:n när Liverpool spelar. Det är nästan som att det vore landslaget som spelar.

– Jag har fått höra att om alla fans hemma i Guinea har satt igång TV:n och ser att jag inte är i startelvan så blir de frustrerade.

– Jag är den enda spelaren från Guinea som spelar för en toppklubb så jag måste verkligen jobba hårt. Alla där hemma tror på mig, så jag måste inte bara göra jobbet för fansen här i Liverpool utan även för hela mitt land, avslutar Keita.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer