Grujic hyllas i Tyskland

Bild till nyheten Grujic hyllas i Tyskland
Hertha Berlins manager öser beröm över Marko Grujic som har imponerat stort under sin tid i Bundesliga.

Marko Grujic lånades i somras ut till Hertha Berlin när konkurrensen på Liverpools mittfält blev för tuff i och med tillskott som Fabinho och Naby Keita.

På grund av lite olika skador och ett vinteruppehåll har det endast blivit åtta matcher för serben hittills. Han har dock gjort stora avtryck under de matcher han har spelat.

Pal Dardai, Hertha Berlins manager, berättar för den ungerska tidningen Index hur pass högt han värdesätter mittfältaren.

– Detta är första gången i mitt liv där jag inte behövde nöja mig med något medelmåttigt, utan jag hade möjlighet att få en spelare av högsta klass.

– Det är första gången som jag tränar en spelare som honom, tyvärr är han bara på lån från Liverpool.

– Före vår förra match så hade vi en internmatch mellan Hertha "A" och Hertha "B". Grujic var med i  "B-laget" och de vann med 1-0.

– Det spelar egentligen ingen roll vad jag tycker om honom, statistiken talar för sig själv. När han började spela mer så hade vi 2,4 poäng i snitt. Han bär hela laget på sina axlar. Med detta poängsnitt skulle vi utmana om en CL-plats. De lag som slutar topp tre i Bundesliga har detta typ av snitt. 

– Även om han inte gör något speciellt så sprider han lugn till de andra spelarna. Man vet att han bidrar med stabilitet. Utan honom har vi 0,7 i poängsnitt och vi skulle bli relegerade med sådana insatser.

– När han inte spelade så påverkade det andra spelare. Vi saknade honom på mittfältet. Vi kan ha en mycket bra vår om han är frisk.

Det är väldigt stora ord med tanke på att Grujic inte har spelat så mycket för Hertha. Serben har missat hela tio matcher för klubben.

I december påstod managern att Grujic var den bästa mittfältaren som Hertha haft på 20 år, och hans lagkamrater beskrev honom som en komplett spelare som berikar deras spel.

Tror du att Grujic har en framtid på Anfield trots allt? Logga in och diskutera!


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer