Därför valde Van Dijk Liverpool

Bild till nyheten Därför valde Van Dijk Liverpool
Virgil van Dijk var hett eftertraktad på marknaden innan han bytte klubb. Nu berättar han varför han valde Liverpool framför klubbar som Manchester City och Chelsea.

Virgil van Dijk var en av världens mest eftertraktade spelare när Liverpool värvade honom i januari 2018. Manchester City var väldigt sugna på honom, och han ryktades även till klubbar som Manchester United, Chelsea och Arsenal. Holländarens val landade trots detta på Liverpool och Jürgen Klopp.

– Jag minns att jag pratade med managern om övergångssumman som Liverpool betalade för mig och han sa: "lyssna, alla bra saker kostar mycket pengar", säger Van Dijk i en intervju med The Mirror.

– Jag tycker att det var en fin sak att säga, och det visar varför Jürgen Klopp var en av huvudanledningarna till att jag valde att komma till denna klubb.

– Jag minns när jag träffade chefen för första gången. Vi hade en väldigt bra pratstund och han gav mig verkligen självförtroende. Detta är något som gör att Klopp sticker ut från mängden, det handlar inte bara om hans energi, utan också om hur han behandlar människor.

Under sommaren hade 27-åringen sin första försäsong under Klopp och den satte avtryck hos holländaren. 

– Alla historier om Klopp stämmer. Jag har aldrig jobbat hårdare på träning. Under försäsongen var det, som vi säger i mitt hemland, typiskt tysk. Det var löpning, löpning, löpning, berättar Van Dijk.

– När du tror att du är färdig så är det dags för mer löpning. Jag minns att jag kom hem från vårat träningsläger i Frankrike och var helt utmattad.

– Nu är vi inne i en väldigt tuff period av säsongen och det är nu vi får belöningen för det hårda arbetet. Jag spelar Premier League, Champions League och spelar i landslaget - men jag kan hantera det.

Van Dijk menar att det är något speciellt med Liverpool, och nämner legendarerna som märks hela tiden i och runt om klubben.

– Kenny Dalglish gav mig sitt mobilnummer så fort jag kom hit, och sa att jag kunde ringa honom när som helst. Det är helt otroligt när han ibland skickar meddelanden till mig inför matcher. Det är vad Liverpool handlar om.

– Precis som de flesta andra klubbar har Liverpool några privata rum för spelarna på Anfield. Jag har ett eget rum där min familj brukar vara, och när man ska gå dit är det som att gå i ett museum eftersom att nästan alla Liverpoollegendarer är på plats. Jag älskar att höra historier från de som tidigare har spelat för denna magiska klubb.

– När du har gjort något betydande för denna klubb så glömmer dem dig aldrig. Du är Liverpool för evigt.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer