– Förtjänar en egen sång

Bild till nyheten – Förtjänar en egen sång
Jürgen Klopp hyllar Trent Alexander-Arnold efter att den unge engelsmannen skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Under lördagen bekräftade Liverpool Football Club att Trent Alexander-Arnold har skrivit på ett nytt kontrakt som knyter honom till klubben fram till 2024.

Jürgen Klopp är ett stort fan av högerbacken och värderar kontraktsförlängningen högt.

– Jag har pratat om Trent och nya kontrakt några gånger sedan jag kom hit, men denna gång måste jag säga att det är lite annorlunda. De tidigare kontrakt som han har skrivit på har han gjort som ung grabb, vilket inte är dåligt, bara annorlunda. Idag handlar det mer om mannen  och den spelare som han har blivit, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Detta avspeglar den status har har både hos oss och i spelet. Han har verkligen förtjänat det här. Sedan han sist skrev på så har han nu etablerat sig i laget hellre än att vara en positiv överraskning i laget. Han har spelat och gjort mål för det engelska landslaget, och spelat VM.

Spelarens potential är en av anledningarna till att managern är så förtjust i 20-åringen.

– Med Trent är det mest spännande att de frågor du ställer angående honom alltid har positiva följdfrågor. Är han en fantastisk spelare? Ja. Kan han bli ännu bättre? Absolut och det kommer han att bli.

– Han är en fantastisk person, men han går lite under radarn för att ha sådan kvalitet och teknisk förmåga. Ni förstår inte hur mycket respekt han har i omklädningsrummet. Jag vet att det är en extra press och börda när du kommer från staden, men han omfamnar det och bara växer.

Nu menar managern att han måste få en egen sång av supportrarna.

– Liverpoolsupportrarna älskar honom som att han vore en av deras egna, men jag har lagt märke till att han inte har fått någon sång av fansen ännu. Kanske är det något som de kan jobba med, för wow - han förtjänar det verkligen.

– Trent är en av de mest professionella spelarna som jag har träffat när det gäller fokus på förbättring varje dag. Det går inte att jämföra med någon annan. Han kommer att skriva sin egen historia. 

Alexander-Arnold är troligtvis inte med i truppen när laget möter Crystal Palace senare idag. Han har lite problem med ett knä, men kan bli spelklar mot Leicester.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer