– Kritiken kommer att stärka honom

Bild till nyheten – Kritiken kommer att stärka honom
Jordan Henderson menar att kritiken mot Mohamed Salah endast kommer att göra egyptiern starkare. Kaptenen påpekar också vikten av lagets förbättrade försvarsspel.

Jordan Henderson menar att den kritik som riktas mot Mohamed Salah gällande de straffsparkar som egyptiern tilldelats de senaste veckorna är orättvis. 

– Mo är väldigt starkt mentalt, och jag tycker att han var strålande mot Brighton. Han kan göra saker som supportrar inte får se så ofta, och de bör njuta av det. Han är av absoluta världsklass. Det var en solklar straffspark. Det finns inget att snacka om, säger Henderson till Liverpool Echo angående straffen mot Brighton. 

– Åskådarna på bortaplan bör hellre värdesätta det som de får se av Mo. Sakerna han gör är en fröjd att bevittna. Om bortasupportrar försöker att sätta press på på honom så kommer han bara att växa sig starkare. Han kommer inte att bry sig i dem. Han är väldigt stark, det vet jag, fortsätter Liverpoolkaptenen.

– Ju fler som vänder sig mot honom, ju mer kommer att att försöka att motbevisa dem. Det är jag inte bekymrad över. De borde njuta av att se honom spela. Han gör saker som folk vill se på en fotbollsplan.

Henderson är annars väldigt glad över att Liverpool är tillbaka på vinnarspåret igen. 

– Det är ingen i truppen som tvivlar. Ingen. Vi har inte tappat självförtroendet. 

– Från starten av säsongen och fram tills nu har vi varit fulla av självförtroende. Vi jobbar tillsammans och har en stark tro på detta.

– Lördagens match gav oss en ny möjlighet att ta tre poäng. Så enkelt är det. Vi behöver inte göra något för att bevisa saker för andra. Vi måste bara fortsätta att tro på oss själva och att vi vill vinna matcher. Vi har gjort det hela säsongen, så varför skulle det förändras nu?

– Det gäller att jobba hårt på träning och fokusera på det som vi behöver göra. Alla andra kan prata om att vi kan förlora matcher, men vi fortsätter att koncentrera oss på oss själva. Vi tar en match i taget. Självförtroendet är på topp och vi fick jobbet gjort.

De många skadorna i mittförsvaret ledde till att Fabinho fick lov att kliva ner på mittbackspositionen mot Brighton, en uppgift som han löste galant.

– Fab tog ansvar i mittförsvaret och gjorde ett fantastiskt jobb. Han hade självklart Virgil bredvid sig som stöd. Vi hade mycket boll vilket underlättade. Hans insats var strålande. Han är en spelare full av kvalitet och han är till stor hjälp för oss.

 – Vi visste att det skulle bli tufft, men defensivt var vi väldigt stabila. Brighton är ett bra lag som har plockat många poäng på hemmaplan. I slutändan skulle vi kunna ha gjort ett eller två mål till.

Den engelska mittfältaren var med i det lag som för fem år sedan kämpade om ligatiteln. Den gången räckte det inte hela vägen utan de föll på målsnöret. Kaptenen menar att denna Liverpool-upplaga är betydligt starkare defensivt än laget som tränades av Brendan Rodgers.

Liverpool har släppt in endast 10 mål på 22 ligamatcher och har hållit nollan i 13 av dem. Under samma tidpunkt säsongen 2013/14 hade laget redan släppt in 28 mål.

– Vi håller nollan betydligt oftare nu, något som betyder mycket för oss. Om du vill vinna titlar så måste du hålla nollan ofta. Vi måste fortsätta såhär hela vägen. Det är det viktigaste, säger Henderson.

– Vi vet att varje match nu kommer att ses som säsongens viktigaste. Till helgen möter vi Crystal Palace, och det kommer att vara säsongens viktigaste match. Sedan möter vi Leicester, som då kommer att vara säsongens viktigaste match. Det är så vi måste se på det. Vi är förberedda för vad som väntar oss, och så måste vi fortsätta under resten av säsongen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer