– Vi har inga filmare i laget

Bild till nyheten – Vi har inga filmare i laget
Jürgen Klopp menar att Mohamed Salah inte har försökt att filma sig till straffsparkar under de senaste matcherna.

Liverpool har under de senaste åren fått väldigt få straffar på Anfield, men har nu fått tre stycken under loppet av två matcher mot Newcastle och Arsenal. Innan dessa straffar var det ett helt år sedan som de röda fick en straff på hemmaplan.

Vid två av de tre straffarna var det Mohamed Salah som föll till backen. Efter den tilldelade straffen mot Newcastle var det många som hävdade att egyptiern hade filmat, och att han skulle bli bestraffad i efterhand.

Jürgen Klopp håller inte alls med.

– Jag har varit här i tre år nu, och en av de få sakerna som jag läser i engelsk press är hur domaren bedöms efter matcherna. Det är inte många gånger som jag först har tänkt "det var straff", och sedan sett situationen igen och tänkt att det var ett felbeslut.

– Dermott Gallagher sa "straff, hans arm var där", fortsätter Klopp om straffsparken mot Newcastle, där Paul Dummett drog ner Salah i straffområdet.

– Måste det vara blodvite får att det ska bli straff? Som jag ser det, nej. I en sådan situation, om du inte lägger handen på Salah, då tar han nästa steg och skjuter. Då vet vi alla hur farligt det kan bli. 

Klopp diskuterade även situationerna mot Arsenal.

– Jag har inte sett den sista och har inte riktigt koll på vad som hände, men domaren var väldigt nära, säger Klopp om den straff som Salah blev tilldelad efter att ha blivit nedsparkad i slutet av den första halvleken.

– Vi har inga filmare i laget, och det var inte någon filmning i någon av dessa situationerna. Det är domaren som tar besluten.

– Under de tre åren jag har varit här har det varit flera situationer där vi inte har fått straff där man har tänkt hmmm, hmmm, hmmm.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer