"Ox" är tillbaka till våren

Bild till nyheten "Ox" är tillbaka till våren
Alex Oxlade-Chamberlain kan vara tillbaka i full träning redan i februari, det meddelade Jürgen Klopp under dagens presskonferens.

Tidigare under veckan fick Alex Oxlade-Chamberlain börja springa utomhus igen, för första gången sedan knäoperationen han tvingades genomföra efter den skada han ådrog sig under slutet av förra säsongen.

I somras rapporterades det att skadan var så pass allvarlig att det var troligast att han skulle missa hela säsongen 2018/19. Men nu är mittfältaren alltså före tidsplanen.

Jürgen Klopp var mycket glad över att kunna berätta om de framsteg som Oxlade-Chamberlain gjort i sin rehabiliteringsprocess.

– Det är de bästa nyheterna vi kunde ha fått. Det ser ut som att han kan vara tillbaka i full träning i februari eller mars. Det är fint att ha honom här, sa Klopp.

Dessa nyheter innebär att det finns hopp om att engelsmannen kan vara en del av säsongsavslutningen till våren.

– Det ser väldigt bra ut. Han behöver tid, och musklerna måste vänja sig med intensiteten igen, men kollar man på honom nu ser det ut som att han kan spela imorgon, men det går självklart inte. Det kommer att bli kul när han är tillbaka. Han ligger före schemat, och nu ska vi inte pressa honom för hårt, men vi ska heller inte hålla honom tillbaka.

– Om det fortsätter så här så kommer han att kunna spela Premier League-fotboll denna säsong.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer