Emery berömmer Liverpool

Bild till nyheten Emery berömmer Liverpool
Unai Emery tror att Liverpool kan gå obesegrade genom säsongen.

Arsenals manager Unai Emery har haft sin presskonferens inför mötet med Liverpool under lördag kväll.

Där fick han en fråga om Liverpools säsong hittills, och spanjoren menar att Jürgen Klopps mannar är kapabla till att gå obesegrade genom säsongen.

– För ögonblicket är de obesegrade, och de kan klara av det. De kan klara av de eftersom de inte har förlorat ännu. Vi spelade mot Liverpool för tre år sedan med Sevilla i finalen av Europa League, och när jag ser hur laget har utvecklats så är det väldigt inspirerande, säger Emery enligt arsenal.com.

– Förbättringen i Liverpool är tydlig. För tre år sedan var de inte med i Champions League, och spelade i Europa League. Deras utveckling är ett bra exempel för oss, i den situation som vi befinner oss i. Vi måste kräva mycket av oss själva för att utvecklas snabbt, men vi behöver också tid. Tålamod är väldigt viktigt för oss.

Det slutade 1-1 när lagen möttes tidigare under säsongen. Emery förväntar sig en annan typ av match på Anfield.

– För det första så har de väldigt mycket självförtroende på hemmaplan med sina supportrar. Atmosfären är något speciellt. Men vi har spelare som är vana att spela i stora matcher, även mot just Liverpool. Vi vet att det blir svårt för oss, men det är ett bra test.

– Jag är väldigt motiverad inför matchen, och det ska bli kul att se hur vi lyckas. Vi har spelat halva säsongen, och är i en bra position med 38 poäng. Inte en jättebra position, men en helt okej sådan om man ser till vissa andra lag. Liverpool är skillnaden, och vi måste göra en riktigt bra match för att vinna och minska gapet mellan oss och dem.

– Det är en väldigt stor match för båda lagen. De är obesegrade denna säsong, och har väldigt mycket positiv energi i en spelargrupp som presterar väldigt bra just nu. Ser man till deras utveckling de senaste åren så är de kanske i sin allra bästa form. Det kommer att bli en annorlunda match i Liverpool än den som spelades på Emirates.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer