Klopps julhälsning

Bild till nyheten Klopps julhälsning
Jürgen Klopp hälsar fansen världen över en riktigt god jul.

"Som alltid så skulle jag vilka ta tillfället i akt och önska alla våra supportrar en väldigt god och fridfull jul, hur än de väljer att fira.

Som klubb har Liverpool fans över hela världen, och de kommer att ha deras egna tro och traditioner och kommer fira denna dag på olika sätt. Som jag har sagt förut så ser det likadant ut här på Melwood. Vi har en underbar mix av olika kulturer och bakgrunder, och att allt utmynnar i en fin sammanhållning är något riktigt speciellt. 

Hur du än spenderar dagen idag så hoppas jag att du får en fantastisk dag med familj och vänner. Det är något som är viktigt för mig och något som jag älskar med denna tid på året.

För oss som lag så är detta ännu en dag i våra förberedelser. Vi kommer att träna under förmiddagen på Melwood, åka hem till våra familjer i eftermiddag och sedan återvända till hotellet ikväll för att göra oss redo inför den viktiga matchen mot Newcastle imorgon.

Detta är den fjärde jul som jag firar som manager över denna underbara fotbollsklubb. Även om jag inte är den typ av person som tillåter mig att se tillbaka på det som skett, så måste jag ändå erkänna att vi har haft en fantastisk resa under 2018, med några otroliga toppar men också ett par djupare dalar.

Det som skett under 2018 är vad som ger mig hoppet och tron på att det finns mer att hämta från dessa grabbar under 2019, att det finns mer saker som väntar i denna resa som vi alla är en del av.

Vi kan, och vi ska, vara stolta över vad detta lag har åstadkommit hittills under säsongen, men detta är bara början och det är fortfarande väldigt långt kvar att vandra, både vad gäller denna säsong och vad dessa spelare kan uppnå.

Det bästa med dessa grabbar, och det som har hjälpt oss att få en så här bra start på säsongen, är att de inte lyssnar på snacket utifrån. De är 100 procent redo varje matchdag och under varje träningspass. Det kan låta klyschigt att säga att vi 'tar en match i taget', men det är verkligen vägen framåt för oss. Det är den filosofin som har tagit oss till denna situation.

Vi kan inte lova någonting inför 2019 förutom att vi - spelarna, staben, de anställda som jobbar i och runt om klubben och jag - vi kommer att göra allt vi kan för att försöka att göra det till ett speciellt år.

När jag blickar tillbaka på året som gått, så är en av de saker som gör mig mest stolt att vi har delat denna resa med våra supportrar hela vägen.

Jag kommer aldrig att glömma de kvällar på Anfield i Champions League som hjälpte oss att nå finalen; jag kommer aldrig att glömma några av de tillfällen när vi firade tillsammans med er efter vinster på bortaplan; och jag kommer aldrig att glömma hur det såg ut i Shevchenko Park i Kiev när ni visade den absolut bästa sidan av Liverpool Football Club. När jag såg filmer från detta på Youtube.. wow. Vad kan jag säga? Jag tror inte att jag kan sätta rätt ord på det, men det visar att denna klubb är väldigt speciell. 

Det fanns självklart många bra dagar och kvällar i de inhemska turneringarna också. Vi är alla medvetna om hur mycket ni supportar offrar för att kunna följa oss och det är väldigt viktigt att påpeka att vi inte tar detta för givet. Vi uppskattar det, det är 100 procent säkert.

Denna resa är något som vi alla gör tillsammans.

Jag skulle också vilja passa på att uppmärksamma de i vårt samhälle som idag kommer att spendera sin tid för att hjälpa andra.

Vårt årliga besök på Alder Hey är alltid emotionellt, men inspirerande. Detta år var inget undantag. Det är en plats som Liverpool som stad kan vara stolta över, med personal av yppersta världsklass som stöttar dessa modiga barn och föräldrar som kämpar livets viktigaste kamp. Jag kan inte sätta ord på hur mycket respekt och beundran jag känner för alla där. Jag kommer att tänka på er idag.

Under året har även matinsamlingar, för att stötta de i samhället som inte har det lika gott ställt som andra, fortsatt. Jag älskar verkligen att dessa insamlingar är på initiativ från både Liverpool- och Evertonsupportar. Jag blev riktigt glad när jag fick höra hur många donationer som inkom under derbyt.

Röda och blå som förenas för att hjälpa andra är något väldigt speciellt, något som staden ska vara väldigt stolt över. Jag vet att båda klubbarna lägger mycket tid på saker som denna.

Det kommer att finnas otaliga organisationer och individer som kommer att spendera dagen genom att hjälpa andra. Det finns så många som vill hjälpa att det inte går att nämna alla här. Glöm inte heller de som går till jobbet idag för att stötta sjukvården eller säkerheten i landet.

Till er alla, ni har min respekt och alla här på Melwood vill säga tack och god jul.

Slutligen så ser vi fram emot att se en hel del av er på Anfield under boxning day för ännu en viktig match. Vi kommer att behöva ert stöd för att nå det resultat vi vill åt. Vi vet också att det runt om i världen kommer att vara många som följer matchen på andra sätt. 

Jag har sagt det förut, jag älskar tanken på att människor över hela världen lägger sin tid på att se oss spela fotboll under 90 minuter. Det är något väldigt speciellt, den tanken. Den bekräftar min poäng att detta är något som vi gör tillsammans - spelare, staben och supportrarna.

Hur än du väljer att fira idag så hoppas jag att du får en fantastisk dag."

You'll Never Walk Alone,

Jürgen


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer