Mané berömmer Van Dijk

Bild till nyheten Mané berömmer Van Dijk
Virgil van Dijk hyllas unisont runt om i fotbollsvärlden efter att ha gjort Liverpools försvar till ett av världens bästa - nu stämmer Sadio Mané in i hyllningskören.

Under nästa vecka är det ett år sedan Virgil van Dijk blev klar för Liverpool. Mittbacken köptes för 70 miljoner pund från Southampton, en summa som kan stiga till 75 om vissa klausuler aktiveras. En övergångssumma som gör holländaren till världens dyraste försvarsspelare. Sedan övergången stod klar har värdet för spelarens tjänster helt klart ökat.

– Han har haft ett stort inflytande, han har påverkat mycket. Det har vi alla sett. Folk tänkte att klubben betalat för mycket för Virgil, säger Sadio Mané, som också kom från Southampton, till Liverpool Echo.

– Sedan dess har alla glömt övergångssumman eftersom att han har varit så bra. Han har gjort ett viktigt jobb för vår defensiv. Jag är glad över att ha honom som lagkamrat.

Van Dijks ledaregenskaper är något som uppskattas av de andra spelarna på plan.

– Han är en av våra ledare. Det kan man se i varje match.

Mot Wolverhampton gjorde Van Dijk sitt första mål i Premier League för Liverpool.

– Jag sa till Virgil att "Äntligen har du gjort mål för oss i Premier League". Det tog tid, men alla är glada å hans vägnar, och han är en så pass bra spelare så jag är säker på att det kommer att komma fler mål från hans sida, säger Mané


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer