Klopp berömmer Lallana

Bild till nyheten Klopp berömmer Lallana
Jürgen Klopp menar att Adam Lallana har varit fantastisk på träning, men påpekar samtidigt att mittfältaren behöver tid och fler minuter i matchtempo.

Adam Lallana startade mot Huddersfield i lördags, efter att ha fått i princip hela fjolårssäsongen förstörd på grund av skador.

Jürgen Klopp berättar att engelsmannen har varit otroligt bra på träning.

– Hade han spelat som han har tränat de senaste två veckorna så hade vi gjort fyra mål, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

Det är dock en stor skillnad på att lyckas på träningsplan jämfört med på matchplan.

– Du måste ha lite rytm i kroppen under matcher, för de är så annorlunda från träningspass. Du är i omklädningsrummet, har på dig matchkläder, och vet att det kommer att vara en skicklig domare, och inte managern, som dömer. Allt är annorlunda.

– Allt är bra, och matchen var mer intensiv än det han har varit med om under de senaste träningspassen, för vi ville inte ta livet av honom. Vi ville bara förbereda honom.

Tidigt under Jürgen Klopps tid som tränare för Liverpool blev Adam Lallana en av managerns viktigaste spelare, och tysken är ett stort fan av 30-åringen.

– Han är en utmärkt spelare. Speciellt efter skadorna som vi har så är det viktigt att han är tillbaka. 

Han säger att Lallana njöt av att äntligen vara på planen igen.

– Han älskade det. Till och med smärtan som han kände under matchen. Det är så det är när du har varit borta från match så pass länge. Han hade lite kramp i benen, men det hade varit mer överraskande om han inte hade haft det. 

– Det var en bra match för honom. Det var hårt arbete, och lite möjlighet att dribbla, för det fanns det inte utrymme för. Det var en sådan typ av match - men jag är glad att han är tillbaka.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer