– Måste tänka på spelarna

Bild till nyheten – Måste tänka på spelarna
Jürgen Klopp menar att den intensiva perioden gick ut över sitt lags kvalitet, men är ändå nöjd med hur de hanterade den.

Sedan förra landslagsuppehållet har Liverpool spelat mot Tottenham, Paris Saint-Germain, Southampton, Chelsea x2, Napoli och Manchester City. Jürgen Klopp är nöjd över hur spelarna hanterat det tuffa spelschemat, men vädrar missnöje mot de som bestämmer.

– TV-bolagen måste snart börja att tänka på spelarna, för utan dem blir detta en svår sport att spela, sa Klopp till Sky Sports efter matchen.

– Jag är glad att det är över nu. Jag tycker att vi gjort det väldigt bra, och jag är stolt över grabbarna, och nu har jag lyckligtvis en kort paus. Det har inte spelarna. Det gör livet väldigt komplicerat, för om folk vill se den bästa fotbollen så måste grabbarna få utrymme att vila - inte spela var tredje dag.

– Det har nu varit en intensiv period med tuffa matcher. Jag är nöjd över hur det har gått. Man kan alltid önska sig mer, men vi har gett allt vi har kunnat, och jag är nöjd.

Jürgen var speciellt nöjd över hur Liverpool startade dagens match. 

– Det var en väldigt intensiv match, mellan två välorganiserade lag som höll sig till sin matchplan. Jag tycker att vi startade glimrande. Vi var på tå från start och kom till några fantastiska situationer där vi tyvärr inte fick iväg något avslut.

– Vi var med i matchen i 90 minuter. Det var ett stort slag för oss att förlora Milner under första halvleken. Vi har inte förändrat så mycket på formationen såhär långt, för alla lag vi har mött, förutom Southampton, har gjort att vi måste vara perfekt organiserade, och för nya spelare är det tufft att alltid göra allt rätt.

– När du ska spela mot City måste allt stämma, och du måste ha 100 procent tro. Kanske var vi bara på 90 procent efter det som hände i onsdags, och man kunde se det i en eller två situationer. 

– Jag gillar hur grabbarna spelade och försökte. Men när vi tappar Milner så tidigt är det tufft. Naby kom in och gjorde en fantastisk match, men Milner är så samspelt med de andra vad gäller offensiven.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer