– Vill möta bästa möjliga City

Bild till nyheten – Vill möta bästa möjliga City
Jürgen Klopp menar att Liverpool vill möta det bästa möjliga Manchester City, och är därför inte orolig över att Kevin de Bruyne är tillbaka i träning och aktuell för spel.

Kevin de Bruyne är tillbaka i träning tillsammans med sina lagkamrater, och Pep Guardiola hintade under fredagens presskonferens att belgaren kunde vara aktuell mot Liverpool.

Jürgen Klopp har blivit frågad om Citys mittfältsstjärna.

– Jag gillar honom som spelare. Han har talang, färdigheter, rätt inställning, och i så tar han rätt beslut. Han klarar av att använda alla sina färdigheter i samma tidpunkt. Hans lagkamrat David Silva är inte så dålig på just det heller, säger Klopp till The Mirror om De Bruyne.

– Det är den bästa kombinationen en spelare kan ha, och Kevin är fortfarande i en ålder då han kan bli bättre. Han är 27 år gammal, så finns fortsatt mycket att vänta sig. Han är en strålande grabb också. Han var snabbt tillbaka. När fick han skadan? I augusti? Och nu är det oktober - det var snabbt, säger Klopp.

– Jag vet inte vad som hände, för du får inte tillräcklig information i England. Det är helt annorlunda i Tyskland. När jag först hörde om det trodde jag inte att han skulle vara tillbaka så snabbt.

Liverpool-managern menar att han vill slå det bästa möjliga Manchester City.

– Det är klart att vi vill vinna mot City. Det är ingen hemlighet, och vi kommer att göra ett försök. Men vi vill slå det bästa Manchester City, och det är Kevin de Bruyne en del av. Jag vet inte om Ilkay Gundogan kommer att spela, men han kan ersätta honom i den positionen.

Klopp pratar vidare om City och resurserna som finns i den blåa delen av Manchester.

– Om Barcelona funderar på att köpa en spelare, då är Manchester City där också. De vill alltid ha ett svar, vilket gör dem till en tuff motståndare.

– Jag växte upp i en tid där Boris Becker och Michael Stick var de bästa tennisspelarna i Tyskland. Kanske var de bäst i världen. Stich var strålande, och var kanske bättre än Becker - men han var inte Becker. Vi är i en liknande situation.

– Vi kan inte vänta på att City inte är där längre. Vi vill kämpa mot dem. Vi vill ha bra matcher mot dem. Vi spelar bara mot varandra två gånger per säsong. Om vi förlorar båda matcherna så tappar vi sex poäng, och så är det. Hur det kommer att sluta, det vet jag inte.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer