Rapport: Drömmål räddade poäng

Bild till nyheten Rapport: Drömmål räddade poäng
Liverpool såg länge ut att gå mot andra raka förlusten för säsongen - Daniel Sturridge hade dock andra ideér och smällde upp ett drömmål rätt i krysset med bara minuter kvar av matchen. 1-1 och delad poäng på Stamford Bridge.

PREMATCH:

De båda lagen möttes tidigare i veckan, då gick Chelsea segrande av planen i en match där de båda tränarna valde att vila en hel del startspelare. När det var dags för returmöte, denna gång i Premier League, ställde de båda klubbarna självklart upp med fullt ordinarie lag.

Manchester City vann sin match denna omgång av Premier League, så för att bibehålla avståndet ner till titelkonkurrenten så krävdes seger i kvällens match.

Liverpool hade även chansen att sätta nytt rekord i Premier League, vid seger hade de blivit första lag att vinna samtliga sju inledande omgångar.

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool startade matchen bäst, Chelsea hade problem i uppspelen i och med bortalagets höga press.

Det var dock Chelsea som skulle få matchen första riktigt bra målchans, det var efter 20 minuters spel som han blev frispelad, men Alisson Becker sprang ut och gjorde sig stor och räddade.

Fem minuter senare kom dock 1-0 för hemmalaget. Mittfältaren Kovacic spelade fram Eden Hazard som blev fri, väl i straffområdet gjorde belgaren inget misstag utan placerade den stensäkert förbi Alisson. Det var inget otagbart skott för Alisson, men det var ändå så pass hårt från nära håll att det inte kan krävas att brassen ska ta den.

Liverpool fortsatte att vara det bättre laget, och efter halvtimmen spelad kunde Mohamed Salah nästan skriva in sig i målprotokollet. Egyptiern blev fri och rundade målvakten Kepa Arrizabalaga, men kom ur vinkel något vilket gjorde att mittbacken Rudiger hann rensa undan bollen på mållinjen.

1-0 i halvtid. Liverpool det bättre laget, men slarviga på offensiv tredjedel. Eden Hazards målform var skillnaden när lagen gick till pausvila.

ANDRA HALVLEK:

Liverpool fortsatte att skapa lägen i andra halvlek, Sadio Mané var nära att kvittera efter att Roberto Firmino vunnit boll högt, men Kepa gjorde en mycket, mycket fin räddning när han snabbt var nere vid linjen med handen och stötte bollen ut till hörna.

Alisson skulle göra ännu en räddning på ett friläge. Efter en snabb frispark av Chelsea kom Hazard helt fri från en bit utanför straffområdet, han hade mycket tid att tänka och sätta dit ett förödande 2-0-mål för Chelsea, men en jätteprestation av Alisson innebar att Liverpool höll sig kvar i matchen.

Många höjde nog på ögonbrynen när Mohamed Salah byttes ut efter 65 minuter, Jürgen Klopp valde att sätta in Xherdan Shaqiri. Shaqiri var mycket nära att sätta dit 1-1 bara någon minut efter att ha äntrat planen. Robertson slog ett magnifikt lågt inlägg precis på foten på Shaqiri, dock så var det inte på ytterns bästa fot vilket resulterade i att han styrde bollen utanför.

Chelsea skulle rädda ännu en boll på mållinjen, denna gång var det David Luiz som var där med en fot när Firmino nickade från nära håll. Fortsatt 1-0 till hemmalaget trots en mängd av målchanser för Liverpool

Det såg länge ut som att matchen skulle rinna iväg och att Chelsea skulle ta en trepoängare, men inbytte Daniel Sturridge hade andra planer - med ett magiskt skott rätt i krysset från en bit utanför straffområdet innebar 1-1 med bara någon minut kvar att spela. Ett otroligt mål, helt otagbart för Kepa Arrizabalaga, som i somras värvades för en världsrekordsumma.

1-1 blev slutresultatet och i och med det sena kvitteringsmålet och två frilägesräddningar av Alisson får Liverpool i slutändan vara nöjda med en poäng. Med lite mer skärpa i offensiv tredjedel hade den poäng dock kunnat ha varit tre. Ligamötet med Manchester City på söndag blir en rysare, lagen ligger nu på samma antal poäng i toppstriden - men först en riktigt fin fotbollsmatch i Neapel när Napoli står för motståndet i Champions League under onsdag kväll.