– Klopp är en av de bästa i världen

Bild till nyheten – Klopp är en av de bästa i världen
Gini Wijnaldum pratar gott om sin manager, som han menar är en av de bästa i världen.

Liverpool har startat årets säsong glimrande, och säsongsstartens kanske största överraskning är Gini Wijnaldum. Holländaren har starta strålande i en djupare mittfältsroll, efter en sommar där klubben spenderade stora pengar på just mittfältare.

– Han är en väldigt fin person som försöker att hjälpa sina spelare. Jag har varit på hans kontor flera gånger, och inte bara för att prata om fotboll, men också privata situationer. Han finns alltid där för att hjälpa, och försöker att få dig att hitta lösningar på personliga problem, säger Wijnaldum om Jürgen Klopp i en intervju med Liverpool Echo.

27-åringen menar att Liverpool har en av världens bästa manager.

– Som manager anser jag att han är en av världens bästa. Han är bra taktiskt, och och han vill spela fotboll på ett bra sätt. Han ändrar aldrig formation efter motståndet, även om vi möter bra lag. Han vill alltid spela på sitt sätt, och kräver 100 procent från spelarna varje dag, säger mittfältaren.

– Ibland är det tufft som spelare eftersom att han tar med sig allt och alltid har något att säga om insatsen, men han vill bara att du ska förbättra dig. Han är också en bra ledare under matcherna, och även på träning. Det är något som jag är glad för, han har gjort mig till en bättre spelare. Jag pratar inte bara för mig själv, detta gäller även andra spelare.

– På varje träning tänker du att du kan bli bättre. Ibland är det intensivt, eftersom att han vill få ut det bästa av sina spelare.

Gini ser bara positivt på att det är tuff konkurrens om platserna i laget.

– Jag tycker att det är bra att vi har duktiga spelare, för när du tränare med dem så blir du automatiskt bättre. Liverpool är en stor klubb, och vill alltid köpa stora spelare. Jag är inte bekymrad om de köper in en spelare, för alla spelare måste visa på träning varför de ska starta matcher. När du får chansen måste du vara redo.

– Om en mittfältare gör det bra denna säsong, så är det möjligt att Liverpool köper honom till nästa säsong, och då blir det ännu mer konkurrens på mitten. Så är det i en storklubb. När spelare gör det bra så vill de stora klubbarna köpa dem. Det enda jag är intresserad av är att ge 100 procent och visa för managern att det är mig han bör välja, avslutar Wijnaldum.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer