Rapport: Tre pinnar mot Saints

Bild till nyheten Rapport: Tre pinnar mot Saints
Det blev en enkel resa för Liverpool i hemmaborgen när Southampton stod för motståndet under lördagseftermiddagen - 3-0 och sjunde raka segern. Aldrig tidigare i klubbens historia har laget vunnit de sju första tävlingsmatcherna.

PREMATCH:

Liverpool var tillbaka på Anfield efter en dramatisk drabbning mot PSG tidigare under veckan. Anfield som blivit en riktig borg; senaste målet som Liverpool släppte in i Premier League hemma på Anfield kom så långt tillbaka som i februari.

När lagen släpptes kunde man konstatera att Xherdan Shaqiri skulle få göra sin debut från start i Premier League för Liverpool.

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool tog direkt tag i taktpinnen och släppte den aldrig under resten av matchen. Efter tio minuters spel spelade Sadio Mané en genomskärare ut på vänsterkanten till Xherdan Shaqiri, som vek inåt i plan och avslutade mot den borte stolpen - bollen letade sig in efter att ha studsat på två Southamptonspelare.

Liverpool fortsatte totaldominansen genom att utöka till 2-0 genom en Matip-nick på hörna. 2-0 målet, som kom efter ca 20 minuter, var Joel Matips första mål på Anfield.

Southampton skapade inget i chansväg, Nathan Redmond var den spelare som hotade mest, men lyckades aldrig att skapa något på egen hand.

Precis innan pausvilan utökade Liverpool ledningen ytterligare. Shaqiri drog till med en fin frispark som tog i underkanten av ribban och ner på mållinjen, Mohamed Salah var på tå och kunde peta in bollen till 3-0.

ANDRA HALVLEK:

Xherdan Shaqiri, som gjorde en mycket bra första halvlek, fick lämna plats för James Milner som tog platsen på mittfältet till den andra halvleken. Jürgen Klopp förklarade bytet efter matchen och var tydlig med att det endast handlade om att hitta lite mer balans på mittfältet, inget fel på Shaqiris prestation alltså.

Knappa tio minuter efter pausvilan tvingades Virgil Van Dijk lämna planen efter att ha haft känningar i revbenen. Joe Gomez ersatte.

Liverpool slog av på takten i andra halvlek, och kontrollerade matchen med bollinnehav istället för att försöka att rusa framåt och kanske släppa in bortalaget i matchen.

Med två minuter kvar av matchen fick Mohamed Salah in en boll i mål för andra gången under matchen, denna gång vinkades dock målet av för offside.

3-0 blev slutresultatet, en insats som var totalt överlägsen och i den första halvleken spelade Liverpool riktigt frejdig och offensiv fotboll, vilket innebar en så pass stor ledning så att de kunde spara på krafterna i den andra halvleken.

Liverpool - Southampton 3-0 (3-0)

Målen: Hoedt (självmål 10), Matip (21), Salah (45+3)

Gula kort: Romeu (34), Lemina (56)

Domare: Paul Tierney

Alisson 3, Alexander-Arnold 3, Matip 3,5, Van Dijk 3 (ut 55), Robertson 3,5, Shaqiri 4 (ut 45), Henderson 3, Wijnaldum 3,5 (ut 70), Mané 3, Salah 3,5, Firmino 4 - Milner 3,5 (in 45), Gomez 3,5 (in 55), Keita 3 (in 70)