Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Vi är som Rocky Balboa

Bild till nyheten

Jürgen Klopp mötte pressen för första gången under Premier League-säsongen 2018-19. Nedan följer video och en kortare sammanfattning av vad Klopp hade att säga.


Presskonferensen startar 8:10 in i videon ovan. Nedan följer en sammanfattning i text.

Klopp om förväntningarna på Liverpool till denna säsong:

– Mina egna förväntningar är alltid ganska höga. Vi måste försöka att få ut allt av truppen, och nå så högt som möjligt. För oss är det ganska normalt att det skulle bli en säsong där vi spenderade mer pengar än ifjol. Det verkade förnuftigt. VI måste skapa en trupp som är tillräckligt stark och bred. Det handlar inte om var vi står nu, utan det handlar om vad vi gör av det. Hur ofta vi levererar. Vi ska kämpa mot alla Premier Leauge-lagen som kommer försöka att ta poäng från oss.

Om skadesituationen:

– Vi har inga stora problem, men det är några småskador som vi måste värdera om det är värt risken eller inte. Dejan Lovren kommer inte att vara tillgänglig till denna match, men Jordan Henderson är full av kraft. Matip och Gomez kommer att vara med i diskussionen. Fabinho hade en känning, men det var inga större problem. Han kände sig sjuk också och det var därför vi skickade hem honom. Vi får se. Klavan är fortsatt borta. Gomez bör vara redo.

Om transferfönstret:

– Det är bara en riktning som är stängd, vilket betyder att vi inte kan köpa spelare, men vi kan sälja. Det kommer att hända en del saker på den fronten.

Om Ings:

– En fantastisk person. Vi saknar honom redan. Men vi måste gå vidare. Han har lämnat för sin moderklubb, vilket är roligt för honom. Han är helt skadefri, vilket ni kunde se i matchen mot Torino.

Om West Ham och Pellegrini:

– Pellegrini är en fantastisk coach och taktiker. Det kan vara positivt att han har hämtat in så många spelare för att de kanske redan har samma tänk som honom. Det kan vara svårare att förändra ett lag som är helt inställda på en annan spelstil. Det är svårt att analysera inför en match i början av säsongen då man bara har försäsongsmatcher att titta på. Det handlar mycket om att tänka och spekulera i vilka spelare som kan vara redo att spela. Vi måste vara redo för 95 brutala minuter.

Om Alisson:

– Alisson är väldigt lugn och avslappnad vid sidan av planen. På planen är det en annan sak, men är det något som brukar vara bra för målvakter så är det om de är lite lugnare personer vid sidan av planen. Mitt råd är att han ska vara sig själv.

Om Sturridge:

– Jag har säkert sagt det 500 gånger redan; när Daniel är skadefri, då finns det ingen som tvivlar på honom. Jag minns inte att han gjorde en enda dålig match under försäsongen, och han deltog i så gott som alla träningspass.

Om att ta upp kampen med Manchester City om ligatiteln:

– Vi är fortsatt som Rocky Balboa, inte Ivan Drago. Vi måste vara som Rocky! Vi får inte tänka för mycket på City, förra säsongen så tog de tre poäng av oss och vi tog tre av dem. Det var inte där avståndet mellan oss kom till. Det var i de andra matcherna, mot de andra lagen. Det handlar heller inte bara om topp sex-lagen. Vi måste prestera i alla matcher. Det kommer att bli tufft, det är bara att se vad Wolverhampton och Fulham har gjort under sommaren.

Om de unga spelarna:

– Camacho, Jones, och Phillips deltog i alla träningspass vad jag kan minnas. Det är ganska imponerande, och kommer att hjälpa dem mycket. Nu handlar det om att hantera det. De vet vad vi förväntar oss, och att vi verkligen bryr oss om dem. Vi vill att de förr eller senare ska vara en del av startelvan. 

Bannerbild