– Finalen var inte anledningen

Bild till nyheten – Finalen var inte anledningen
Klopp menar att Champions League-finalen inte var anledningen till att Liverpool valde att köpa målvakten Alisson Becker från Roma.

Nästa vecka kommer Alisson ansluta till Liverpools träningsläger i Frankrike och träffa sina lagkamrater. Där kommer brassen få sin debut mot Napoli nästa lördag, något som Klopp tidigare bekräftat. 

Klopp förnekar att det som hände med Loris Karius i Champions League-finalen skulle vara anledningen till att Liverpool valde att hämta in Alisson. 

– Jag är nöjd med våra målvakter. Det är ingen tvekan om att Simon Mignolet har stora kvalitéer och håller högsta Premier League-klass. Det är samma med Loris Karius. Vi vet vad som hände i finalen men vi vet också att det inte handlar om det, säger Klopp till ESPN. 

– Det är inte orsaken. Vi ville hämta in en spelare som vi inte tidigare haft, och det var det som hände med Alisson. 

Klopp håller med om att Alisson kostade mycket pengar, men tycker inte att det är galenskap. 

– Alla tycker att det finns mycket pengar och det är mycket pengar. Men han kunde ha gått för sjuka summor. Titta på Oblak-klausulen till exempel. Det är 100 miljoner euro, så det är bra.

– Målvakternas marknad är annorlunda, det är inte varje år som någon är tillgänglig. Vi var inte säkra på om Alisson skulle vara tillgänglig, men vid en tidpunkt förstod vi att han var det, och då bestämde vi oss för att försöka få honom till Liverpool.

Källa: liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer