Sent avgörande mot City

Bild till nyheten Sent avgörande mot City
Matchen mellan Manchester City och Liverpool slutar 2-1 till de rödklädda. Detta efter en tempohöjning i den andra halvleken - mycket tack vare inhopparna Sadio Mané och Mohamed Salah, som båda noterades för varsitt mål.

Den första halvleken bjöd inte på någon strålande fotboll. Planen i New Jersey var under all kritik med stora slitningar över hela mattan, något som bidrog till den låga kvaliteten spelmässigt.

Manchester City dominerade bollinnehavet till en början, men Liverpool tog sig sakta men säkert in i matchen. Dock saknades målchanser för de båda lagen under halvleken. City hade en dubbelchans efter elva minuter spel och Liverpools första riktiga chans var en nick av Curtis Jones som inte träffade mål.

Inte mycket mer finns att säga om den första halvleken som var ett riktigt sömnpiller.

I paus så byttes bland annat Sadio Mané in, och bara några minuter in i den andra halvleken var senegalesen mycket nära att sätta dit 1-0, men en City-försvarare hann precis dit och rensa undan bollen från att rulla in i ett öppet mål.

City kontrade sedan och borde ha gjort 1-0 genom Leroy Sade, men inbytte målvakten Kelleher stod för en fin räddning. Dock var det ett avslut som inte alls var upp till standard för en spelare som Sane.

Efter en hörna så satte Dominic Solanke dit bollen för de rödklädda, men linjemannens flagga var uppe - målet bortdömt för offside. Direkt efter det bortdömda målet fick Leroy Sane en ny chans efter kontring, denna gång gjorde han inga misstag och sköt in det första målet i matchen - 1-0 City efter 56 minuters spel.

Efter en dryg timmes spel äntrade Mohamed Salah planen för att spela sina första minuter under denna försäsong. Efter en minut på planen hade egyptiern satt dit 1-1 på nick efter inlägg av Rafael Camacho som även han blivit inbytt under den andra halvleken. Egyptierns målform ser alltså ut att hålla i sig.

Bara minuter senare var Salah framme igen, men sköt i ribban efter att ha vikt in från vänsterkanten.

Liverpool fortsatte att trycka på under den andra halvleken, inhopparna Mané och Salah var de största bidragande faktorerna till att tempot höjdes i Liverpools anfallsspel. Mané hade flertalet lägen där han borde ha gjort mål, men där touchen svek något.

Med en minut kvar att spela fick Solanke en smäll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Sadio Mané klev fram, satte dit den säkert i sitt vänstra hörn och firade genom att peka på ryggen - senegalesen spelar numera i nummer tio.

Matchen slutade 2-1 till Liverpool efter en första halvlek som inte gav mycket överhuvudtaget, medan tempot höjdes något i den andra halvleken och det skapades iallafall lite målchanser som även ledde till mål. Positivt är att Mohamed Salah och Sadio Manés såg ut att vara i fin form och fick saker att hända framåt för de röda.

Manchester City - Liverpool 1-2 (0-0)

Målen: Sane (56), Salah (62), Mané (90+2)

Byten Liverpool: Solanke in Sturridge ut(paus), Klavan in Gomez ut (paus), Woodburn in Wijnaldum ut (paus), Kelleher in Karius ut (paus), Mané in Lallana ut (paus), Salah in Jones ut (62), Grujic in Clyne ut (62), Moreno in Robertson ut(62), Camacho in Fabinho ut (62), Phillips in Van Dijk ut(66), Chirivella in Milner ut (66)