Köpt tre av tio dyraste spelarna i sommar

Bild till nyheten Köpt tre av tio dyraste spelarna i sommar
Liverpool har varit väldigt aktiva på transfermarknaden denna sommar. Tre av de tio dyraste värvningarna hittills under sommaren har hamnat hos just Liverpool.

9 augusti stänger transferfönstret för Premier League-klubbarna. I den andra europeiska ligorna är det fortsatt möjligt att värva spelare fram till midnatt 31 augusti.

Liverpool har varit en av de mest aktiva klubbarna under sommaren. Klubben har köpt sex spelare totalt varav fyra är tänkt att vara en del av A-laget denna säsong.

Av de fyra värvningarna, är det endast Xherdan Shaqiris övergång, värd 13 miljoner pund, som inte tar sig in på topp tio-listan över dyraste värvningarna i Europa såhär långt.

I sommar blev Kylian Mbappes övergång till PSG permanent. Den franska huvudstadsklubben betalar 135 miljoner euro för övergången, enligt Transfermarkt.

En lista på de dyraste värvningarna är sammansatt av Transfermarkt, där de inte har tagit med vad övergångarna kan kosta om diverse klausuler uppfylls under kontraktstiden.

På platserna bakom Mbappe följer Cristiano Ronaldos övergång till Juventus för 117 miljoner euro, sedan kommer Thomas Lemar, som lämnade AS Monaco för Atletico Madrid i en övergång värd 70 miljoner euro.

Rhiyad Mahrez, som gick till Manchester City, kommer på fjärdeplats. Han kostade 67,8 miljoner euro. Sedan blir det mycket Liverpool.

Alisson är på femteplats med 62,5 miljoner euro. Naby Keita på sjätteplats med 60 miljoner euro, sedan Manchester Uniteds Fred för 59 miljoner euro, Chelseas Jorginho (57 miljoner euro). På plats nummer nio kommer ännu en Liverpoolspelare - Fabinho för 45 miljoner euro.

Topp 15:

  1. Kylian Mbappé - €135m
  2. Cristiano Ronaldo - €117m
  3. Thomas Lemar - €70m
  4. Riyad Mahrez - €67,8m
  5. Alisson - €62,5m
  6. Naby Keita - €60m
  7. Fred - €59m
  8. Jorginho - €57m
  9. Fabinho - €45m
  10. Vinicius Junior - €45m
  11. Malcom - €41m
  12. Joao Cancelo - €40,4m
  13. Douglas Costa - €40m
  14. Radja Nainggolan - €38m
  15. Felipe Anderson - €38m
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer