Förlust mot Dortmund

Bild till nyheten Förlust mot Dortmund
Det blev förlust för Liverpool, i lagets första match i International Champions Cup, när Borussia Dortmund vann med 3-1.

Första halvleken höll på att bli en mardröm för Loris Karius. Bara fyra minuter in i matchen gjorde han en rejäl tabbe när han sparkade snett med en rensning och lämnade målet öppet för Dortmunds Philip, som dock inte kunde utnyttja läget. CL-tabbarna spökar fortfarande för tysken, och frågan är om lite tid utanför startelvan kan hjälpa - nu ser det bara jobbigt ut för honom där ute på planen.

Halvleken i sin helhet var relativt långsam. De största händelserna var när Joel Matip klev ut skadad efter 18 minuters spel, Joe Gomez ersatte, och när Virgil van Dijk nickade in 1-0 till de röda efter ett precist inlägg signerat Andy Robertson.

Det var helt klart inte en av de bästa halvlekarna som Liverpool har spelat. Anfallet, lett av Divock Origi, fungerade inte alls. Belgaren har ännu inte imponerat under försäsongen, och kommer nog  att behöva att höja sig för att ha någon typ av möjlighet till speltid under kommande säsong.

Den andra halvleken började i något högre tempo, mycket tack vare att Naby Keita och Daniel Sturridge kom in på planen. De bästa spelarna under matchen mot Blackburn fortsatte på samma inslagna väg, åtminstone i början av halvleken. Naby Keita ser otroligt lovande ut och vi kan nog räkna med att han blir en viktig kugge i detta Liverpool.

Borussia Dortmund skulle dock spela sig tillbaka in i matchen. Christian Pulisic drev in i straffområdet, dribblade bort Ragnar Klavan, revs ner av James Milner och fick straff. En straff som han själv tog hand om och satte dit 1-1.

Liverpool orkade aldrig upp i tempo igen efter kvitteringen, och i matchens slutskede rann det iväg till 3-1 till Dortmund. Pulisic satte själv dit 2-1 efter en snabb omställning, och var delaktig i 3-1-målet då han drev in i straffområdet och sköt ett skott som Karius styrde rakt ut till Brun Larsen som satte dit bollen i öppet mål.

Trots resultatet var det Liverpool som dominerade bollinnehavet och framstod under stora delar som det bättre laget. Dock blev det inga poäng från matchen, de röda har chansen att plocka sina första poäng i International Champions Cup under natten mot torsdag när de möter Manchester City. Matchstart 02.00.

MATCHFAKTA

Liverpool - Dortmund 1-3 (1-0)

Målen: Van Dijk (25), Pulisic (65,89), Brun Larsen (90+3)

Laget i första halvlek: Karius, Clyne, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Lallana, Camacho, Markovic, Jones, Origi

Laget i andra halvlek: Karius, Clyne, Gomez, Klavan, Moreno, Milner, Keita, Woodburn, Ojo, Sturridge, Solanke