– Kvällen på Anfield var avgörande

Bild till nyheten – Kvällen på Anfield var avgörande
Alisson glömmer aldrig den atmosfären som Anfield-publiken skapade i Champions League.

Under torsdagskvällen kom nyheten som alla hade väntat på - Alisson Becker var officiellt en Liverpoolspelare.

Den brasilianska spelaren har gjort sin första intervju som Liverpoolspelare, en intervju och det var en mycket nöjd Alisson som pratade med Liverpoolfc.com.

– Jag är väldigt glad, det är en dröm som går i uppfyllelse att ta på sig en sådan prestigefylld tröja för en klubb som denna som har en vana av att vinna. Det är stort både för min karriär och mitt liv privat att bli en del av denna klubb och familj. Ni kan vara säkra på att jag kommer att ge allt.

Han var på semester då klubbarna kom överens, och 25-åringen behövde lämna semesterorten för att slutföra övergången.

– Ja, jag kom hem lite tidigare, men jag jag var helt okej med att göra det för att få drömmen av att ta nästa steg i karriären uppfylld. Det är ett steg framåt, så jag lämnade familjen för att fixa det. Jag representerar även dem här, så de är med i mitt hjärta. Jag är verkligen glad över vad jag har sett här, det är så organiserat. Detta kommer att bli vårt nya hem.

– Som jag sa tidigare, Liverpool är ett lag med vana att vinna, med fantastiska fans bakom laget varje match. När jag spelade mot dem i Champions League fick jag uppleva den atmosfären och den matchen hade klar påverkan på mig. När jag hörde att de var intresserade av mig började jag direkt att tänka på möjligheten att spela för Liverpool.

– Det tog sig till Champions League-finalen och det är något som motiverar mig, att vara en del av denna grupp som konkurrerar på högsta nivån.

Alisson pratade med sin landsman och kamrat Roberto Firmino innan han tog beslutet om att skriva på för Liverpool.

– Jag hade pratat med honom innan saker började att hända. När förhandlingarna blev officiella pratade jag med honom och fick höra enbart bra saker om klubben och staden. Han är en spelare som verkligen känner sig hemma här. Han är älskad av fansen och populär bland lagkamraterna. Han är en fin person och hade bara positiva saker att säga. Han berättade att om jag kom hit så skulle jag bli lycklig. Med vår vänskap och tiden som vi har tillbringat tillsammans i landslaget är jag otroligt glad över att få vara i samma klubb som honom.

– Jag tror att det var en av de mest intensiva matcher i min karriär. Jag tror att Anfield-faktorn bidrog till det, berättar Alisson om semifinalen av Champions League, då han som Romakeeper fick lov att plocka bollen ur nät hela fem gånger.

– Om jag ser förbi resultatet, var det en fantastisk match. Jag minns att i 35 minuter var det jämnt, men från ögonblicket fansen började att tro på laget, spreds det energi på arenan och spelarna växte. Det var då de började ta över matchen. Salah gjorde det första målet och höjde stadion till skyarna - det var otroligt. Spelare hoppas på den typen av stöd från fansen. Förhoppningsvis kan jag dra nytta av det.

Alisson får frågan om matchen var avgörande för att han valde att gå till Liverpool.

– Ja, till viss del påverkade den mitt beslut. När du tar ett viktigt beslut som detta så handlar det inte enbart om att byta klubb, det förändrar hela livet, min familjs liv, min fru, min dotter. Den matchen hade helt klart något att säga till om, men jag såg också andra matcher. Jag har sett matcher där jag kunde se hur Klopp får sina lag att spela.

– Klubben är otroligt stor, spelarna som varit här och vunnit titlar, jag kan troligtvis spela en roll i historien som skapas här. Jag vill vara en del av ett titelvinnande lag och en del av det projekt som utvecklats här under några år, så vi förhoppningsvis kan se Liverpool resa sig ännu en gång.

Alisson apelade med Mohamed Salah under säsongen 2016-17,

– Vi hade inte så mycket kontakt efter att han lämnat Roma. Vi träffades igen i matchen som vi spelade mot varandra. Igår skickade han ett sms där det stod: "Hej, vad väntar du på?" i och med att förhandlingarna var så långt gångna svarade jag direkt, "Lugn, jag är påväg!". Jag är väldigt glad att få möjligheten att spela tillsammans med honom igen. Han är inte bara en stor fotbollsspelare utan även en fin person, vilket är det viktigaste. 

Innan Alisson skrev på kontraktet pratade han i telefon med Jürgen Klopp. Han är en av tyskens stora beundrare.

– Jag har höga förväntningar. Jag har följt honom sedan Dortmund, jag har alltid beundrat hans stil, än mer efter att ha spelat mot honom. Han är en väldigt smart tränare och har en väldigt klar strategi på plan. Detta lag är svårt att stoppa med stor anfallskraft och ett solitt försvar.

– Vi hade ett kort telefonsamtal där han berättade om laget, hans stil och vad jag kunde förvänta mig här i Liverpool - både staden och klubben. Han pratade även om klubborganisationen och det sportsliga projektet här. Själva klubben behöver ingen introduktion: lagen, titlarna, alla som har åstadkommits. Det talar för sig själv. Han pratade om sin tränarstil. Det var ett kort samtal, men ett positivt sådant.

– Huvudsakligen ser jag fram emot att komma ut på plan och arbeta med honom och mina lagkamrater, och göra det jag äskar mest - spela fotboll.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer