Done Deal!

Bild till nyheten Done Deal!
Liverpool Football Club bekräftar värvningen av Xherdan Shaqiri.

Den Schweiziska landslagsspelaren skrev på ett långtidskontrakt med Liverpool efter att ha klarat läkarundersökningen under fredagen.

Shaqiri gav en intervju till Liverpoolfc.com kort efter att ha signat kontraktet:

– Jag är väldigt glad över att vara här. Det är en enormt stor klubb med fantastisk historia, stora spelare och en fantastisk manager. Därför är väldigt glad över att vara här. 

– Som spelare vill man alltid vara på de största scenerna i fotbollsvärlden. För några år sedan ville jag komma hit, men det hände inte då. Jag är otroligt glad att det blev verklighet nu. Jag vill utvecklas, jag vill spela med de bästa och vinna titlar. Det är därför jag är här

Övergångssumman är enligt flertalet engelska medier 13 miljoner pund. Kontraktslängden är fem år och ytterspringaren kommer att bära nummer 23 på tröjan.

Shaqiri, som har gjort 21 mål på 74 matcher för sitt land och startat alla matcher för Schweiz under sommarens VM-slutspel, började sin karriär i FC Basel och representerade Bayern Munchen under två och ett halvt år efter att ha anslutit till den tyska klubben under 2012.

Sedan spenderade han sex månader med Inter innan han blev klar för Stoke i augusti 2015.

Shaqiri vann sex ligatitlar under sin tid i Schweiz och Tyskland, och var även en del av det Bayern Munchen-lag som vann Champions League säsongen 2012/13.


27 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer