– Ett bättre lag än 2005

Bild till nyheten – Ett bättre lag än 2005
Rafael Benitez menar att dagens Liverpool-lag är bättre än det lag som vann Champions League 2005. Han berättar också att en vinst på lördag kan förändra livet för Jürgen Klopp.

Rafael Benitez var tränaren som ledde Liverpool sist laget var i en Champions League-final. Två finaler blev det - en vinst i Istanbul och en förlust i Aten.

Spanjoren, som har legendarstatus i Liverpool, har diskuterat finalen på lördag.

– Jag tycker att detta lag är bättre, säger han till Liverpool Echo.

– Vi gjorde det vi gjorde. De pratar om miraklet i Istanbul, men detta lag är bättre.

– Om vi pratar om pengar så var min budget 20 miljoner pund. Värdet på det här laget är så mycket högre, och de har så många år där de har spenderat stora summor.

Rafa Benitez lag under 2005 var till stor del beroende av Steven Gerrard. Newcastle-tränaren fick frågan om Mohamed Sarah är lika viktig för dagens Liverpool som Gerrard var för hans lag.

– Nej, jag tycker inte det. De har en bra balans. Alla pratar om deras försvar, men de har spenderat pengar på försvarsspelare. De är starka på mitten, och har tre spelare framåt som kan göra mål.

– Mo Salah har gjort det väldigt bra, men hela Liverpools anfall, med Mané och Firmino, kan göra mål mot vem som helst.

Rafa startade sin karriär i Real Madrid, och ledde också laget som tränare innan Zinedine Zidane tog över.

– Skillnaden mellan Premier League och de andra ligorna är intensiteten i matcherna. Liverpool och deras offensiva spelare, mittfältet, försvaret - de har intensiteten för att lyckas om de gör det bra. Real Madrid har samtidigt rutinen och några väldigt bra spelare.

– Det kommer att bli intressant. På den ena sidan har du ett Liverpool-lag med mycket kämpaglöd och intensitet, press, inlägg och snabba omställningar, mot ett lag med många kvaliteter till att hantera sådana situationer. Real Madrid har rutinen och kvaliteten till att matcha det, men Liverpool kan klara av det, säger Benitez.

– AC Milan var det bästa laget i Europa. De hade Pirlo och Kaka, och ingen kunde vara bättre än dem. Men vi var just det, bättre än dem och vann.

Rafa vet vad han pratar om när han säger att en Champions League-titel kommer att betyda mycket för Jürgen Klopp.

– Det förändrade mitt liv i England. Det och ligasegern med Valencia för första gången på 31 år förändrade mitt liv. Även vinsten i UEFA cupen med Valencia förändrade mycket. Men att komma till England och vinna Champions League med ett annat lag var enormt. Det förändrade allt.

– Kanske kommer det att förändra allt för honom i Liverpool, men det kommer att gå bra för honom oavsett. Han är en idol nu, men det kommer att bli än större hyllningar om det skulle gå vägen.


18 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer