– Vi spelar inte enbart för Mo

Bild till nyheten – Vi spelar inte enbart för Mo
Jürgen Klopp påpekar att lagets prestation och mål är betydligt viktigare än individuella mål som att vinna skytteligatiteln.

I en Premier League-säsong där få av lagen har något att spela om har duellen i skytteligan mellan Harry Kane och Mohamed Salah fått mycket fokus. 

Salah leder ännu med sina 30 mål i ligan. Han har gjort fyra mål fler än Kane som står på 26. Sergio Aguero står på 21, men en skada gör att han missar resten av säsongen. 

– Vi behöver inte tänka så mycket på det. Det är inte så att vi spelar för att skapa situationer för att enbart han ska få målchanser. Vi måste spela vår vanliga fotboll, och om Mo är i form, är det troligt att han gör mål. Om han är på rätt position kommer han att göra mål. Det är så det alltid har varit, säger Klopp.

Klopp är tydlig med att lagets prestation är betydligt viktigare än skytteligatiteln.

– Det kommer alltid att finnas personliga målsättningar, men det viktigaste för Mo är att laget slutar på en Champions League-plats. Och i den bästa av världar gå till final i turneringen, och väl där lyckas vinna den!

– Vi har kommit i denna situation på grund av fotbollen om vi spelar. Det var även den fotbollen som lockade Mo att komma hit. Vi vill inte förändra något, utan vi vill fortsätta. För honom och för oss är det precis som vanligt.

Källa: Liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer