– Försöker att hjälpa laget

Bild till nyheten – Försöker att hjälpa laget
Mohamed Salahs jakt på personliga rekord och utmärkelser kommer i andra hand. Lagets framgång och vinster är viktigare, det menar Salah själv.

Mohamed Salah gjorde mål nr. 40 för säsongen när han nickade in 2-0 till Liverpool i mötet med Bournemouth. 

Målet gav Salah en femmålsledning i racet om skytteligatiteln, Golden Boot, och han är nu endast sju mål ifrån att tangera klubbrekordet på 47 mål under en och samma säsong, som innehavs av Ian Rush.

Liverpools nummer 11 påpekar att han gladeligen skulle bortse från personliga utmärkelser för att vinna Champions League med Liverpool nästa månad.

– Det betyder mycket. Jag försöker att göra mål varje match för att hjälpa laget att ta poäng, sa Salah efter att ha gjort sitt 40:onde mål för säsongen.

– Det är det viktigaste för oss, att vi spelar som ett lag, som 11 spelare, så varje mål jag gör är för att hjälpa laget. Det är en härlig känsla, självklart är det det, men i slutändan är jag bara glad över att mina mål hjälper laget.

– Om jag fick välja mellan att vinna Champions League eller Golden Boot, då väljer jag självklart Champions League, utan tvekan. Att vinna Champions League är otroligt stort för alla. Jag bryr mig inte om resten.

Oavsett vad som sker under de kommande veckorna kommer Mohamed Salahs säsong att minnas som en av de bättre någonsin i Liverpools historia.

Men kan han slå ett rekord som många trodde aldrig skulle bli slaget, Ian Rushs målskörd på 47 mål under säsongen 1983-84?

– Det är väldigt nära, bara sju mål. Men vi får se!

– Jag vet inte hur många matcher vi har kvar, men vi har Premier League och semifinal i Champions League att spela. Jag kommer att göra mitt bästa och försöka att göra mål som hjälper laget.

Om Salah lyckas att vinna skytteligan i Premier League, Golden Boot, vet han att det inte vore möjligt utan sina lagkamrater.

– Jag kan inte ljuga, det finns i mina tankar (att vinna skytteligan). Men man kunde se mot Bournemouth att alla i laget försöker att hjälpa mig med deras passningar, sa 25-åringen.

– Jag är nöjd över hur det känns just nu. Man känner att hela laget stöttar dig och vill hjälpa dig att göra mål.

– Jag är säker på att Tottenhams spelare försöker hjälpa Harry Kane och att Manchester Citys spelare försöker hjälpa Sergio Aguero. Det är så det fungerar, men i slutändan handlar det om att spela som ett lag.

Källa: Liverpoolfc.com.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer