Klopp & VVD inför City

Bild till nyheten Klopp & VVD inför City
Jürgen Klopp och Virgil van Dijk mötte idag pressen inför mötet med Manchester City på tisdag. Nedan följer ett klipp från presskonferensen samt en kortfattad sammanfattning.

Presskonferensen startar vid 10:30 in i klippet.

 Klopp om att Liverpool är favoriter:

– Jag är inte ett fan av sådana benämningar. När man möter vinnaren av Premier League, då är man inte favoriter. VI är bara i ledningen, det som betyder något är vad resultatet är efter matchen. Allt handlar om att gå vidare till nästa runda.

Om City är sårbara nu:

– Då vi förlorade med 5-0 här såg alla kvaliteten hos City när vi var en man mindre. Pep är den bästa managern i världen, och vi visste att de skulle vara fantastiska. Men inget lag kan göra allt helt perfekt. De har varit stabila genom säsongen. Vi visste innan matchen att de kan släppa in mål, och då kan de också förlora. 

– Detta är en tuff period för alla inom fotbollen, även för oss, vi behövde spela ett derby i helgen också. Men detta handlar om en möjlighet att ta sig vidare till nästa runda. Det är inte avgjort. Jag tror inte heller att Barcelona tror att de är vidare mot Roma. I fotboll har man alltid en möjlighet att slå tillbaka. Vi har chansen att vinna, men det blir svårt.

– City är självklart mänskliga, tacka gud för det. De har nu två resultat som ingen hade förväntat sig, men vi måste spela vårt bästa. United hade lite tur och tog vara på det, City skulle kunna ha gjort fem eller sex. Om man såg den första halvleken mot United såg man att City skulle kunna ha gjort sex stycken mål. Det kommer inte som någon överraskning för oss att de besitter sådana kvaliteter.

Om Salah:

– Jag är inte hundra procent säker. När vi tränar på Melwood kl 18 så får vi se, jag tror att det är större chans att han tränar än att han inte gör det.

Om ett perfekt scenario:

– Perfekt scenario? Om vi gör fem mål så kommer det att bli svårt för dem... Det handlar om att vara stabila, livliga och försöka att skapa problem för dem.

Om Man Citys brist på erfarenhet i Europa:

– Du kan fråga dig själv om din farfars erfarenheter har hjälpt dig mycket i livet. Man måste skapa sig egna erfarenheter. Men man känner att det är något speciellt med euorpacupkvällar i Liverpool. Men i denna tävling så är vi inte mer erfarna än City.

Om skadeläget:

– Salah, Robertson och Alberto måste vi vänta lite innan vi kan säga något säkert, men vi har självklart stora förhoppningar om att de ska vara tillbaka.

– Ben Woodburn är tillbaka i träning efter en lång period, och tränade helt normalt igår, något som är bra för oss. 

– Emre Can får behandling och vi hoppas att han kan gå snabbare än vad vi trodde till en början.

Om Firmino:

Klopp fick frågan om Firmino var i sin bästa form sedan tysken tog över laget. 

– Ja, svarade Klopp kort innan han lämnade över till Van Dijk.

Virgil van Dijk:

– Det blir konstigt att försvara 3-0, men vi måste komma hit med inställningen att det är 0-0. Vi har visat att vi är solida defensivt och att vi kan vara kompakta.

Om City är sårbara:

– Jag kände det redan efter matchen på Anfield. De har mycket kvalitet. De kommer att vinna ligan, och det är inte av någon slump. Men vi känner till deras styrkor och svagheter, och måste vara hundra procent för att vinna matchen.

Om vad som händer om City gör mål först:

– Vi måste hålla oss lugna. Men vi kommer inte till matchen med inställningen om att de ska göra ett tidigt mål. Vi måste göra det som vi gjorde i andra halvlek senast. Då kommer det att bli svårt för dem igen.

Om självförtroendet när de inte släpper in mål:

– Vi är fulla av självförtroende oavsett, men vi vet att det kommer att bli en annorlunda match imorgon, och vi måste vara förberedda på allt. Vi önskar att vinna matchen.

– Vi är i en bra period nu, och vi vet att vi kan göra det svårt för alla lag i världen. Men vi måste visa det, vara redo att kämpa och spela en bra match.

Om vad som sker med kroppen när spelschemat är så tätt:

– Tre matcher på sex dagar är tufft för alla. Det är hårt och tufft, men sm fotbollsspelare vill man vara på planen. Det är en fantastiskt tid att vara Liverpoolspelare. 

Om övergången till Liverpool:

– Jag kom definitivt till Liverpool för att uppnå allt som är möjligt. Att det skedde i vintras var fantastiska nyheter för mig och min familj. Man önskar att finna sig till rätta både med fotbollen och familjen snabbt. Det tycker jag har fungerat bra. Jag njuter av varje sekund.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer