Rapport: Avslaget derby

Bild till nyheten Rapport: Avslaget derby
Liverpool kom till dagens derby med tydligt fokus på tisdagens möte med Manchester City, vilket ledde till att det inte blev något fartfyllt merseysidederby denna gång. 0-0 och få målchanser.

PREMATCH

Mycket om försnacket handlade om till vilken utsträckning Jürgen Klopp skulle rotera den elva som vann med 3-0 mot Manchester City tidigare i veckan. Det blev tillslut fem ändringar. Bland annat fick Nathaniel Clyne sin första start för säsongen, och Danny Ings sin första start på två och ett halvt år. 

Alberto Moreno blev skadad på uppvärmingen och Rafa Camacho ersatte på bänken.

FÖRSTA HALVLEK

Det var lite funderingar kring huruvida Klopp hade valt en trebackslinje i och med att Klavan fanns med i startelvan, men han spelade på en traditionell vänsterbacksposition och Liverpool spelade alltså med fyrbackslinje. Dock var Clyne den offensiva av ytterbackarna, Milner på mitten utnyttjade ofta den yta som Klavan lämnade på vänsterkanten.

Efter ett par taskiga förstatouch på grund av vätan i gräset drog Liverpool upp tempot och dominerade bollinnehavet.

Med kvarten spelad slog Clyne ett inlägg som tillslut damp ner framför Solanke som sköt på ett, men Pickford hann reagera och rädda. Ett jätteläge för Solanke att göra sitt första mål för säsongen.

Bortsett från ett skott från Bolasie för Everton, och en jätteräddning från Karius, och ett skott från Milner för Liverpool så var den första halvleken händelsefattig. Liverpool hade mycket boll men skapade inte några riktiga chanser. 0-0 i paus.

ANDRA HALVLEK

Den andra halvleken var tog fart först under sista kvarten. Innan dess var det väldigt avslaget och inget av lagen skapade något.

Med kvarten kvar tog dock Everton tag i taktpinnen och försökte verkligen att få in ett segermål. De kom nära ett par gånger, men en halkning och någon missriktad nick räddade Liverpool från en första derbyförlust på 17 matcher.

Det märktes tydligt på Liverpool att de har en viktigare match på tisdag, då tempot inte var vad det brukar vara. Förhoppningsvis ger det resultat så att de röda kan spela sig till en semifinal i Champions League.

MATCHFAKTA

Premier League

Everton-Liverpool 0-0 (0-0)

Målen: -

Gula kort: -

Domare: Michael Oliver

SKRIBENTENS BETYG

Karius 3, Clyne 2, Van Dijk 3, Lovren 2, Klavan 2, Milner 3 (ut 68), Henderson 2, Wijnaldum 3, Mané 2 (ut 74), Solanke 2, Ings 2 (ut 89), Oxlade-Chamberlain 3 (in 68), Firmino 2 (in 74), Alexander-Arnold (in 89)


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer