Rapport: Stabil trea

Bild till nyheten Rapport: Stabil trea
Den fina hemmaformen håller i sig. I och med 2-0-segern mot "Skatorna" är Liverpool fortsatt obesegrade på hemmaplan i ligan.

PREMATCH

Liverpool kom från en programenlig seger mot West Ham under förra helgen och ställdes idag mot en gammal bekant. Rafa Benitez skulle återigen stå vid sidlinjen på Anfield, denna gång med Newcastle-sympatier. Benitez hade innan dagens match mött Liverpool på Anfield vid fem tillfällen, och aldrig förlorat.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool tog tag i taktpinnen tidigt och släppte aldrig ifrån sig den. Dock hade de svårt att skapa farliga chanser, det slarvades mycket i touch och passningar, spelarna verkade inte riktigt ha 100% fokus.

Men med nästan 80% i bollinnehav så var det bara en tidsfråga innan de röda skulle få utdelning.

Efter 40 minuters spel vann Oxlade-Chamberlain tillbaka bollen högt, avancerade och spelade fri Mohamed Salah som sköt in 1-0 för hemmalaget. "The Egyptian King" med ännu ett mål alltså, 32 gjorda denna säsong.

På tilläggstid av den första halvleken fick Newcastle sin första målchans. Diame fick bollen strax utanför straffområdet och sköt ett skott som tvingade Karius till en mycket fin räddning. Börjar tysken få tillbaka självförtroendet från tiden i Bundesliga kanske?

När domaren blåste av för halvtidsvila hade Liverpool alltså en välförtjänt ledning. En ledning som med lite bättre fokus skulle kunna varit betydligt större.

ANDRA HALVLEK

Liverpool fortsatte att dominera matchen och tio minuter in i den andra halvleken satte Sadio Mané 2-0 efter en framspelning av högsta klass signerad Roberto Firmino. Brassen lirkade bollen igenom Newcastle-backlinjen och Mané fick lite yta och utnyttjade läget till max.

Newcastle fick knappt låna bollen när Liverpool spelade av halvleken. Liverpool var totalt överlägsna från start till mål. Vilket lag detta Liverpool är att se på!