Robbo-wan's Tuppence: Januarifönstret och därtill hörande shenanigans...

Bild till nyheten Robbo-wan's Tuppence: Januarifönstret och därtill hörande shenanigans...
Januarifönstret är här... Oftast spekuleras det mycket, men betydligt mindre händer. Ibland kompletteras en trupp eller två, och ibland sker faktiskt stora affärer.

Virgil van Dijk till Liverpool för en rekordsumma och redan i höstas skreks det om "Var faan är Liverpools reservplan!?" när han inte anlände till Liverpool. Mina två pence då var att han identifieras som den spelare som bäst uppfyllde kravspec'en och att man därför beslöt sig för att ha is i magen. Nu är han här. Summan är självklart absurd, men så har varit fallet i många år att summorna konstant stigit. Enligt KPI är Rio Ferdinand fortfarande dyraste försvarare genom tiderna.

Debuten igår då? I stora delar imponerande. Styrde och ställde. Dominant i luft och med boll vid fötterna. Avslutade med att avgöra ett Merseysidederby. Gott så! Sättet försvaret gav bort Evertons mål på igår - hur tänkte man när man lämnade en spelare helt öppen på vår vänstersida? - visar på att detta ingalunda är ett kassaskåpssäkert försvar än. Ser dock lovande ut.

Cotten är ju en ständig följetong. Nikes "misstag" kompletterat av Bartomeus konstanta mantra "han kommer han kommer han kommer" är jäkligt nära gränsen för "tapping up a player".

Visst, jag tror vi alla fattar att Coutinho vill gå, kommer gå, men försöker avsluta snyggt. Men vem gynnas egentligen av en sådan här övergång i januari - om den blir av? 

1) Coutinho missar CL-fotboll.

2) Liverpool tappar en oerhört viktig spelare både i ligan - jag försöker att inte vara för negativ, bara realistisk, men den känns redan vikt för City - men framförallt i cupsteget av Champions League.

3) Barca går som tåget i ligan och får inte använda honom i CL - kvarstår truppspelare i ligan för att kunna rotera.

4) Bartomeu behöver ett stort namn inför nästa presidentsval. God PR är alltid bra.

M a o... Den enda som antagligen BEHÖVER denna flytt nu och inte i sommar är Pep Bartomeu.

Sista ordet är inte sagt.

I övrigt då?

Lemar verkar ju vara körd.

Goretzka skulle jag inte tacka nej till. 

Butland ist f Mignolet och/eller Karius. Behåll Ward?

Finns självklart en och annan som det spekuleras om, men med de senaste årens facit och profilering på transfermarknaden undrar jag om det inte ligger en "matchad" överraskning på lur.

Jaja, den som lever får se!

Bluenoses avklarade, mot FA Cup-titeln!  

Gott Nytt Rött År!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer