– LFC har bäst kort på hand

Bild till nyheten – LFC har bäst kort på hand
James Pearce i Liverpool Echo menar att det inte finns någon anledning för Liverpool att sälja Philippe Coutinho i januari.

Övergångsfönstret är öppet igen, och då vässar man pennorna i de katalanska medierna.

"Coutinho kommer inte att spela för Liverpool igen", skriver den spanska tidningen Sport idag. Den Barcelona-baserade tidningen förväntar sig att en övergång värd runt 150 miljoner euro står klar inom de närmsta dagarna.

För att detta ska ske måste mycket hända på kort tid, skriver Liverpool Echos James Pearce.

– Barcelona har inte tagit kontakt med Liverpool, och det finns inget bud på bordet.

– Om Coutinho inte vill spela för Liverpool under andra halvan av säsongen så är det något som han inte informerat Jürgen Klopp om, fortsätter Pearce.

Barcelona lade som alla vet tre bud på Coutinho i somras -- det högsta av dem värt 118 miljoner pund med en massa klausuler, men endast 82 miljoner pund var garanterat. Det var ett bud som snabbt blev avslaget av Liverpool.

Pearce påpekar att varken Liverpools ägare eller Jürgen Klopp, när alla dessa rykten börjat spridas, har gått ut och markerat genom att säga att Coutinho inte ska någonstans.

– Kanske vet Klopp att det kommer att komma ett bud som är för bra för att tacka nej till? Kanske vill managern hellre investera i en ersättare av toppklass än att hålla kvar en spelare mot hans vilja för andra övergångsfönstret i rad?

– Det kan också vara att Liverpool och Klopp inte önskar att hälla bensin på elden genom att uttala sig. Att de inte har några planer på att sälja Coutinho men att de samtidigt inte vill irritera spelaren.

– Om Barcelona inte kommer med ett tillräckligt bra bud - på över 125 miljoner pund - kan Liverpool med all rätt hävda att det inte var dem som ödelade Coutinhos drömövergång.

– Liverpool har fortsatt de bästa korten på hand. Coutinho har kontrakt till 2022, och han saknar utköpsklausul.

– Det finns ingen anledning för Liverpool att sälja Coutinho denna månad. Klubben har väldigt mycket att spela om från nu och fram till maj. Barcelona kommer att vinna La Liga med eller utan Coutinho, och brasilianaren kommer inte vara tillgänglig för spel i Champions League för den spanska klubben under våren.

Pearce sammanfattar med att det fortsatt är mest troligt att Coutinho försvinner till sommaren.

–Det kan vara bra för alla parter om de under januari kommer överens om en övergång som blir aktiv i juli. Då kommer Coutinho att få sin önskan igenom, Barcelona kommer att få sin spelare och Klopp har tid att planera för en framtid utan brasilianaren, avslutar Pearce.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer