Pep lämnar LFC

Bild till nyheten Pep lämnar LFC
Pepjin Lijnders blir huvudtränare i holländska NEC Nijmegen.

Lijnders anslöt till Liverpool under 2014 efter att tidigare jobbat med PSV Eindhoven och FC Porto. Han var då tränare för Liverpools U16-lag.

Under 2015 blev Lijnders uppflyttad till en roll som A-lagets utvecklingstränare, och blev snabbt en viktigt del av Jürgen Klopps stab efter att ha anslutit som manager senare under året.

Nu lämnar alltså Pep Lijnders jobbet hos Liverpool för att ta över NEC Nijmegen, som just nu ligger två i holländska andraligan.

– Jag skulle kunna skriva i timmar och tacka alla inom Liverpool som har hjälpt mig sedan jag kom hit. Beslutet att lämna var inte enkelt att ta.

– Generellt skulle jag vilja tacka alla fantastiska spelare och stabmedlemmar från Melwood och Kirkby, som jag har fått äran att jobba med. Jag måste också nämna Anfield, det är en speciellt plats med fantastiska människor, jag trodde aldrig att jag skulle jobba på en av världens bästa arenor.

– Denna klubb är så lyckligt lottad för att de har en som Jürgen Klopp som leder laget. Han är världsklass, ren och skär klass. Jag hoppas att jag kan ta med mig mycket som han, Zeljko Buvac, Peter Krawietz och John Achterberg har lärt mig när jag ska leda ett lag som huvudtränare.

– Att arbeta med A-laget var magiskt. De visade varje dag att allt börjar och slutar med en passion för sporten. Med den kvalitet som redan finns i klubben och vad som sker inom den, så är endast tiden det som kan vara ett hinder för detta projekt. 

– Man säger inte riktigt hej då till Liverpool Football Club. Man kommer alltid representera klubbens ärlighet och passion, var man än befinner sig. Det är som en stämpel på dig. 

– Jag är stolt över varje dag som jag fick representera dem som anställd och ska göra mitt bästa att representera dem även i nästa kapitel av mitt liv. Förhoppningsvis blir de stolta över mig.

Jürgen Klopp hyllar Pep Lijnders och har bladade känslor inför att han ska lämna:

– Det är en konstig känsla, en blandning av olika känslor, när jag pratar om att Pep ska lämna oss.

– För det första så är jag besviken över att förlora en sådan viktig del av vår stab, en fantastisk människa för  vår grupp.

– Samtidigt är jag glad för hans skull, att han får denna chans. Hur mycket vi än vill behålla honom så kan vi inte stå i vägen för honom och denna möjlighet.

– Det är svårt att förklara hur viktig Peps roll var i att lära oss om fotbollslivet i England och sedan bidra med idéer för att utveckla laget.

– Han har en fantastisk fotbollshjärna, men det är han vilja att hela tiden lära sig nya saker som skiljer honom från de flesta.

– En av de viktigaste uppgifterna i en klubb som Liverpool är att utveckla unga spelare som kan spela för A-laget. Han var väldigt viktig för oss vad gäller att göra oss uppmärksamma på dessa spelare och sedan hjälpte han oss att få ut så mycket som möjligt av dem. Hans arbete kommer att märkas långt efter att hans tid här är över.

– Vad gäller det personliga så har hans familj också blivit en del av våra liv och vi kommer att sakna dem.

– Det kommer inte finnas en större supporter av NEC Nijmegen inom Liverpool än jag. Detta är början på en lång resa för Pep – en resa som utan tvekan kommer att bli en succé.

Källa: Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer