Klopp efter matchen

Bild till nyheten Klopp efter matchen
Jürgen Klopp var mycket nöjd efter Liverpools sena avgörande mot Burnley. Läs en sammanfattning av managerns presskonferens efter segern.

Klopp om Liverpools insats och resultatet:

– Det var svåra omständigheter för båda lagen på grund av omgången för 48 timmar sedan. 

– Båda lagen mötte idag motståndare som var beredda att ta fighten i regnet, blåsten och kylan. För det första krävs det enorm koncentration från spelarna, man måste vara beredd att jobba otroligt hårt. Organisationen, disciplinen och allt det måste vara på plats, sedan krävs det lite tur också.

– Vi förtjänade de tre poängen, men det hade lika gärna kunnat bli oavgjort. 

– Vi ville spela med en hög backlinje, men då krävs det än mer koncentration. Så länge som matchen är öppen kan ett mål vara avgörande. Det såg ut som att vårt mål skulle vara ett sådant mål, men sedan gjorde Burnley ett. Vi gjorde en kort stund senare ett nästan likadant mål som dem. Det är väldigt svårt att försvara när man förlorar första duellen.

– Idag hade vi lite tur, men jag är nöjd över attityden och karaktären hos spelarna. När man inte spelar sin allra bästa fotboll så måste attityden vinna matcher åt dig. Idag var vi inte hundraprocentiga vad gäller vårt spel, men attityden var desto bättre.

Om sättet som Liverpool vann på:

– Vi har inte vunnit allt för många matcher på det här sättet. Om man har sett oss under detta år så vet man att vi förtjänade att vinna många matcher som blivit oavgjort mer än vad vi förtjänade att vinna idag. 

– Det känns underbart. Det var fantastiskt när vi gjorde det avgörande målet.

Om sina defensiva spelares karaktär:

– Jag tvivlade aldrig på mina spelares karaktär, jag har aldrig trott att vi har ett seriöst problem i försvaret. Det innebär dock inte att vi inte behöver en extra spelare som Virgil. 

– Grabbarna har visat gång på gång att vi är på god väg. Jag tror inte att vi kan vara bättre än fyra efter denna omgång i ligan, men det är helt okej just nu. Vi måste se till att avståndet ovanför inte ökar, och om vi kan, försöka att förminska det. 

– Det är allt vi kan göra. Det är otroligt tufft att spela så här ofta. Man är inte van som spelare att spela en match och sedan ladda ur fullständigt igen efter 48 timmar. Vanligtvis är den andra dagen efter match en återhämtningsdag.

Om Sadio Manés insats:

– Det är självklart att Sadio är väldigt viktig för oss. Han är stark och snabb i så många situationer. I andra situationer stämmer det inte riktigt, så gör han ett sådant mål och man tänker "wow!"

– När han kom in i omklädningsrummet så applåderade alla spelare, eftersom de vet att han kommer att hitta tillbaka till sin höga nivå. Han gör framsteg, och jag bytte ut honom för att han inte skulle åka på någon skada, vi behöver honom. Jag har haft många spelare som varit ur form, som inte gjort mål. Men Sadio gör fortfarande mål vilket är väldigt bra.

Om Mané och Mohamed Salahs resa till en prisceremoni för afrikanska fotbollsspelare senare under veckan:

– Allt är planerat och organiserat. Vi har två av de tre bästa afrikanska spelarna i vårt lag. Då kan vi inte sitta hemma och säga "de har något att fira, men vi är inte intresserade". Det skulle inte vara respektfullt gentemot dem. Om det var under en matchdag så hade de inte bett om att åka. Nu handlar det om dagen innan, vi är  på ett hotel och tränar innan, de sover på planet. Det är så den moderna världen ser ut.

– Om Mo inte är redo för matchen så handlar det inte om detta. Man måste vara redo fysiskt för att spela. Att de får åka handlar om respekt från vår sida. 

– Aubameyang är den tredje spelaren som ska dit - jag har tränat alla tre, coolt!. Det finns inget viktigare än att gå på ceremonin, det är så det är. Därför försöker jag att hjälpa till så att det är möjligt. Är det en ideal situation? Nej. Kommer den att störa oss? Nej. 

Om Lallanas insats:

– Fantastisk, för att vara ärlig. Efter 1-0 så spelade han otroligt bra. Han skapade situationer för de andra. Han hade verkligen roligt ute på plan, vilket är mycket bra. Han öppnade matchen bra, och sedan hade han en period som var lite sämre, men han kom tillbaka igen. Han är väldigt viktig för oss.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer