Klopp inför Leicester

Bild till nyheten Klopp inför Leicester
Jürgen Klopp vill inte sätta ett datum när Jordan Henderson kan göra comeback, men Moreno ser ut att bli redo till mötet med Manchester City. Klopp menar också att han inte tänkte på priset vid köpet av Virgil van Dijk. Nedan följer en video och en sammanfattning av presskonferensen inför Leicester.

Här följer en sammanfattning av presskonferensen:

Klopp om Brewster efter att han utsattes för rasism under en ungdomsmatch:

– Han kommer att få allt stöd som han behöver. Jag har varit inblandad i fotboll under en otroligt lång period, men aldrig varit med om något liknande, men det är tyvärr så att det sker ofta. Jag är stolt över hur modig Brewster var (när han pratade om det som hänt i en intervju med The Guardian).

Klopp om köpet av Virgil van Dijk:

– Jag är överraskad över utvecklingen som skett på transfermarknaden under de två senaste åren, speciellt under de sex senaste månaderna. Det handlar om behov som klubbar har. Det sista jag tänkte på var priset. Det har skett en stor förändring på marknaden och vi måste anpassa oss efter det.  Förut handlade det om stora pengar för anfallare, nu gäller det även försvarare. Det är marknaden och världen som vi lever i.

Klopp om Jordan Hendersons skada:

– Det är omöjligt att säga hur lång tid det tar innan han är redo igen, det handlar om hur fort det läker. Huruvida spelaren är en som återhämtar sig snabbt från dessa typer av skador eller inte. Jag tror att Henderson är en sådan som kommer tillbaka snabbt efter skador. Han kommer att starta med löpträning utomhus idag, men vi kommer inte att lägga extra press på honom genom att säga något datum. Att han ska vara borta i sju-åtta veckor stämmer inte. Förhoppningsvis är han tillbaka om inte allt för lång tid.

Om skadan på Alberto Moreno:

– Han är inte aktuell till de två kommande matcherna, och troligtvis inte till den tredje. Mellan matchen mot Everton och Manchester City är det nio dagar, och då borde han hinna blir spelklar.

Om eventuella försäljningar/utlåningar under januari:

– Vi måste se till att vi har den trupp som krävs inför andra halvan av säsongen. Vanligtvis kommer man överens om avtal över hela säsongen, men för vissa av de yngre spelarna kan det se annorlunda ut. Vi kommer att se till klubbens intressen först.

Om Leicester: 

– De är ett bra lag. De har inte fått resultaten som de vill under de senaste matcherna, men det innebär att de är ännu mer taggade på att ta poäng. Alla lag har kvalitet, speciellt Leicester, men vi har mött dem två gånger redan och över 180 minuter var vi det bättre laget.

Om nyårslöften:

– Göra fler mål och släppa in färre, enkelt va? Så här långt har det varit helt okej, men vi har utrymme för att förbättras.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer