Pellegrino om van Dijk

Bild till nyheten Pellegrino om van Dijk
Det lutar allt mer åt att Virgil van Dijk lämnar Southampton i januari, men manager Mauricio Pellegrino menar att klubben inte ångrar beslutet att behålla mittbacken i somras.

Virgil van Dijk har haft en tuff säsong med Southampton, och i matchen mot Tottenham senast så var han inte ens med i truppen. Mycket handlar om sommaren där mittbacken öppet förklarade sin önskan att lämna klubben, men Southampton vägrade att sälja. Ett beslut som manager Mauricio Pellegrino försvarar:

– Jag menar att vi försökte göra det som var bäst för laget. Styrelsen tog beslutet för att kunna behålla våra bästa spelare, säger Pellegrino till lokaltidningen Daily Echo.

– Detta är en situation som vi lär oss av, och nu får vi avgöra i januari vad som är bäst för klubben, fortsätter Pellegrino, med en underton av att det nog är bäst för båda parter om klubben cashar in för en spelare som inte verkar särskilt intresserad längre.

Enligt tidningen är Manchester City en tidig favorit att lyckas lösa mittbacken, men Chelsea och Liverpool är också med i kampen. De tror också att Southampton vill sälja snabbt så att de har tid att använda de pengar som de får in.

– Jag avgör vad som är bäst för laget. Jag vet att det blir mycket spekulationer runt Virgil, svarar Pellegrino på frågan om varför mittbacken lämnades utanför truppen mot Spurs.

– Han är en del av vår klubb och vi vet att Virgil en en viktig spelare för oss. Nu får vi se vad som händer framöver.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer