– En dröm gick i uppfyllelse

Bild till nyheten – En dröm gick i uppfyllelse
Trent Alexander-Arnold beskrev sitt första mål på Anfield som en dröm som gick i uppfyllelse.

Den 19-årige högerbacken smällde in sitt allra första mål på Anfield efter 65 minuters spel när han vann bollen utanför straffområdet, forcerade fram och sköt en halv-volley som gick in via ribban.

Han berättade om målet för Liverpoolfc.com:

– Varje grabbs dröm är att göra mål framför The Kop under strålkastarljusen, och särskilt med ett skott som går ribba in!

– Det är lätt att den studsar ut istället, då hade man blivit lite besviken, men nu gick den in och det var en dröm som gick i uppfyllelse.

– Att få den chansen och sätta dit den för att hjälpa laget kändes bra, och resultatet gjorde det än mer speciellt. Jag vet att många i min familj var här och de blev nog stolta när de såg bollen gå in.

Han fick frågan om sitt entusiastiska målfirande:

– Jag minns det inte exakt om jag ska vara ärlig. Jag vet att jag gled på knäna, men det är svårt att säga vad som egentligen hände från när jag såg att bollen gick in tills jag joggade tillbaka mot mittlinjen. 

– Jag kommer helt säkert att kolla på det i efterhand!

Trots att resultat till slut blev 5-0 var det inte så enkelt för de rödklädda som man kan tro. Det var först i andra halvlek som det lossnade rejält.

– I pausvilan visste vi att vi behövde göra det bättre, vi visste att vi behövde ta vara på våra lägen, vilket vi också gjorde i den andra halvleken.

– Vi har anfallsspelare som är skoningslösa framför mål och som kommer att sätta dit bollen. Mittfältarna gjorde det bra som spelade fram anfallarna som satte dit den.

– Vi lyckades få med oss en 5-0-seger och det finns inte allt för mycket negativt att ta med sig. 

Det finns inte mycket tid för den unge engelsmannen att njuta av ögonblicket. Under de kommande 11 dagarna ska Liverpool möta Leicester och Burnley i ligan samt Everton i Fa-cupen. Alexander-Arnold menar att laget snabbt måste ställa om fokuset:

– Vi lägger den här matchen bakom oss och jobbar vidare mot nästa match på lördag. 

– Vi vet att det är viktigt att reflektera över matchen, hitta några saker att ta med sig, men vi måste också lämna den bakom oss eftersom det kommer en hel drös med matcher som då är viktigare än vad som hände ikväll, avslutar Alexander-Arnold.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer