Swansea hoppas på ny skräll

Bild till nyheten Swansea hoppas på ny skräll
Leon Britton basar över Swansea efter att Paul Clement fått sparken. Britton hoppas på att upprepa bedriften från förra matchen på Anfield, men erkänner också att hans lag har problem med att göra mål.

Förra säsongen chockade Swansea Liverpool under den hemska januariperioden för de röda. Fernando Llorente satte två bollar i nät, Roberto Firmino både reducerade och kvitterade, men sedan avgjorde Gylfi Sigurdsson med sitt 3-2-mål. Det blev tre viktiga poäng för Swansea som lyckades att hålla sig kvar i Premier League.

– Det blev en vändpunkt för oss, erkänner Leon Britton inför kvällens möte mellan de både lagen.

– När du kan åka till en av de så kallade storklubbarna, spela bra och få med dig ett bra resultat kan det ha en stor upplyftande effekt, inte minst om man är i en svår position med lågt självförtroende.

– Det blev verkligen vändpunkten för vår säsong. Nu har vi inte med längre kvar de två spelare som gjorde mål för oss då, men då är det upp till de andra spelarna att kliva fram och prestera.

– Liverpool är ett lag som är i bra form, det kan man se direkt på deras anfallsspelare och hur många mål de gör. De har ett av de bästa anfallen i ligan och Anfield är en svår plats att besöka, men vi har visat tidigare att vi kan få med oss resultat därifrån.

– Spelarna måste se fram emot sådan här matcher eftersom man vill testa sig mot sådana lag och spela på arenor som Anfield.

– Defensivt har vi varit ganska starka, det har inte varit vårt problem. Normalt förknippar du ett lag i botten av tabellen med ett som läcker in mål, så som det såg ut under samma tid förra året., men nu har problemet varit att vi inte har gjort tillräckligt med mål.

– Det är ganska enkelt, man måste skapa lägen och göra mål för att vinna matcher, avslutar Britton.

Källa: Liverpool.no


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer