– 2018 kan bli ännu bättre

Bild till nyheten – 2018 kan bli ännu bättre
Jürgen Klopp ser tillbaka på 2017 som ett år fullt av framsteg för Liverpool, men påpekar också hungern för att göra det ännu bättre och lyckas med ännu mer under de kommande 12 månaderna.

Liverpool säkrade en Champions League-plats genom att sluta fyra förra säsongen i Premier League och sedan vinna i play-off-mot Hoffenheim.

Så här långt under denna säsong har Klopps lag tagit sig vidare från gruppen i Champions League och kommer att ställas mot Porto i en åttondelsfinal. De ligger samtidigt på fjärdeplats i Premier League efter att halva säsongen spelats.

När det närmar sig kick off av den andra halvan av säsongen, när Swansea besöker Anfield, blickar Jürgen Klopp tillbaka på lagets utveckling under kalenderåret 2017. Detta skrev han i matchprogrammet "This is Anfield":

"Det är nog viktigare än någonsin att vi som klubb, laget och supportrarna, inser vikten av vår fortsatta utveckling och förbättring. 

Ingen här ger upp en fight innan domaren blåst sista signalen, men realistiskt sett så har Manchester City en otroligt bra period. Om vi var ett sämre kollektiv kanske vi skulle använda detta som en ursäkt för att vi inte ska behöva prestera på absoluta toppen av vår förmåga. Det är otroligt viktigt att vi alla, varenda en som bryr sig om denna klubb, fördömer denna typ av attityd.

Det handlar om utveckling, och våra ambitioner överglänses inte av någon. Vi har titlar att slåss om och mål att uppfylla under denna säsong. Det här laget handlar om så mycket mer än att bara underhålla. Ja, vi jobbar varje dag för att vi älskar fotboll, och vi alla tror på att spela på ett äventyrligt, positivt sätt. Men det är bara en del av vad vi är.

Vår identitet, som individer, som lag, som trupp, som klubb, handlar om att vinna.

Så, när detta år börjar att närma sig slutet är det passande att se tillbaka på underbart år tillsammans, men kanske ännu viktigare, se fram emot vad som komma skall och vad vi kan lyckas med tillsammans. 

Vi måste ta in information från förra året och lära oss av det för att sedan använda det till vår fördel. Jag känner stort förtroende för de fantastiska spelarna och stab-medlemmarna vi har här, och supportrarna som stöttar oss match efter match. Detta får mig att tro att nästa år kan bli ännu bättre."


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer