Statistik inför Swansea

Bild till nyheten Statistik inför Swansea
I januari tidigare i år vann Swansea för allra första gången på Anfield. Nedan följer lite statistik inför morgondagens möte.

Swansea har gästat Anfield 16 gånger i liga-sammanhang, och walesarna tog sin allra första seger tidigare i år. 12 av matcherna har Liverpool vunnit, medan tre har slutat oavgjort.

För de som inte kommer ihåg matchen så gjorde den nuvarande Tottenham-anfallaren Fernando Llorente två mål i första halvlek. Roberto Firmino lyckades sedan reducera och kvittera, men Gylfi Sigurdsson, numera i Everton, avgjorde med sitt 2-3 mål.

Då som nu så kommer Swansea till Anfield som tabelljumbo.

Swanseas överraskande seger mot Liverpool hindrade de röda från att vinna bägge liga-mötena mot Swansea för fjärde året i rad. 

Jürgen Klopps första hemmaseger kom mot Swansea, då James Milner gjorde mål på straff i november 2015.

Liverpool har hållit nollan i nio av de 16 senaste ligamatcherna mellan lagen på Merseyside. 

Vad gäller matcherna på Anfield så har Liverpool vunnit fyra, spelat en oavgjord och förlorat en match mot Swansea. De röda har gjort 16 mål på dessa matcher.

Liverpool har inte misslyckats att göra mål mot Swansea på hela nio möten i Premier League.

Philippe Coutinho kan spela sin 200:e match för Liverpool på Boxing Day. Han gjorde sitt första Liverpool-mål i en 5-0-seger mot Swansea i februari 2013. Coutinho har gjort sex stycken mål under december månad, hans bästa månad som Liverpoolspelare vad gäller målskyttet. 

Liverpool och Swansea har mött varandra tre gånger tidigare i december månad. Alla gånger på Anfield, och Liverpool har vunnit samtliga december-möten. De har också gjort fyra mål i varje möte.

Swansea har förlorat sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Senaste poängen på bortaplan kom mot Tottenham i en mållös match i mitten av september.

Swansea har gjort färre mål än något annat lag i Premier League denna säsong. 11 mål på 19 matcher. Bara i två av matcherna denna säsong har de lyckats göra mer än ett mål.

Walesarna ligger sist i Premier League. Bara tre klubbar har lyckats att undvika nedflyttning när de haft samma position som Swansea vid jul.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer