– Han är en skicklig kapten

Bild till nyheten – Han är en skicklig kapten
Efter matchen mot Sevilla fick laget utstå stor kritik och någon som fick en stor del av detta var kapten Jordan Henderson. Nu går Klopp ut och försvarar sin kapten.

Liverpools mittfält har tvingats utså mycket kritik från både fans och experter efter raset under tisdagskvällen. Flera har ifrågasatt kaptenens ansvar men Klopp menar att det var hela laget som svek fansen. Klopp tycker inte heller det är rättvist mot Henderson att jämföra honom med föregående kapten.

– Det är inte hans position som är grunden till att vi tappar matchen. Jordan är en riktig kapten. Han var inte det när jag kom hit men då hade han inte behövt tänka på det tidigare, eftersom Liverpool haft samma kapten i 20 år.

– Från allra första ögonblicket var det som att vad än Henderson gjorde skulle det inte bli tillräckligt bra i jämförelse med föregående kapten.

I Sevilla blev det tufft för mittfältet när hemmalaget började hitta sin rytm och takt. Kapten spelade inte sin bästa match medger Klopp men han menar att Liverpool var svaga över hela banan.

– Vi kan alla utveckla oss. Men det handlar inte bara om nummer-sex positionen. Vi måste göra det bättre på alla positioner. I det här läget när jag såg att vi inte spelade fotboll pratade vi med Gini (Wijnaldum) och Phil (Coutinho) där vi ropade att de måste visa sig och möta.

– Salah var inte heller inblandad i denna matchen. Han väntade alltid på en boll i ryggen och det är inte hans stil. Han måste variera mer.

– Vi pratade om många saker men Jordan Hendersons roll var inte en av dem. Tyvärr var han inte bättre än de andra men inte heller sämre. Hur man kan säga att man måste vara bättre bara för att man har en bindel runt armen förstår jag inte.

– Om vi gör det fjärde målet är allt bra och Jordan är bra. Kunde han ändra matchen på planen? Nej. Faller han ner för djupt i vissa fall? Ja. Får det mig till att tänka att han inte kan spela som en nummer-sex? Nej, naturligtvis inte. Kan han bli bättre? Ja. Men han har utvecklats mycket redan. Wow, hundra procent.

Källa: Liverpool.no, Liverpoolecho.co.uk


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer