Wagner försvarar Klopp

Bild till nyheten Wagner försvarar Klopp
Huddersfields boss David Wagner tar sin landsman och vän i försvar inför klubbarnas möte på lördag.

Wagner och Klopp har känt varandra i åratal, sedan de träffades i Mainz i början av 90-talet och har varit nära vänner sedan dess.

De jobbade också tätt ihop i Borussia Dortmund, där Wagner var reservlagstränare under Klopp. Wagner fick också frågan att hänga med Klopp till Liverpool för två år sedan, men hade då bestämt sig för att satsa på en egen managerkarriär.

– Jag har känt Jürgen längre än min fru. Vi möttes i Mainz där jag tog hans plats i laget, så han gick från att vara anfallare till att vara försvarsspelare för det var lättare för honom, sa Wagner i en intervju med The Guardian för en tid sedan.

Nu på lördag möts vännerna för första gången i en officiell match (de möttes under försäsongen ifjol då Liverpool vann med 2-0).

Wagner kommer dock med en stark 2-1-seger mot Man United i ryggen medan Klopps manskap ska försöka hämta sig från en bedrövlig insats 1-4-förlust mot Spurs på Wembley.

– Jag kan förstå kritiken när det handlar om antal inspelade poäng, men inte när det handlar om prestationerna. Jag har ingen aning om vad folk förväntar sig. Hur de skapar chanser och hur de försvarar sig, man kan i stort sett inte spela bättre. Men man måste få bollen över mållinjen också, säger David Wagner till Sport Bild.

– Seriöst, Liverpool spelar fantastisk fotboll med mycket bollinnehav, fart och massor av stora chanser av stor kvalitet. Det är bara effektiviteten och försvaret av dödbollar som inte är fantastisk. Men laget är ändå av högsta klass. 

Inför lördagens möte skiljer bara en poäng mellan lagen (Liverpool 13, Hudds 12). Wagner hoppas att nykomlingarna ska ta en ny stor skalp på Anfield.

– Vi kan förstås förlora också, men den positiva erfarenheten mina spelare hade mot Man United i helgen leder till en tro att det är möjligt att vinna, avslutar han.

Källa: Liverpool.no, Sport Bild


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer