Referat: Pinsamt försvarsspel

Bild till nyheten Referat: Pinsamt försvarsspel
Det blev ännu en storförlust mot ett av topplagen för Liverpool. De defensiva misstagen som Liverpool stod för håller helt enkelt inte när man ställs mot ett lag som Tottenham med världens just nu bästa forward.

PREMATCH:

Liverpool kom till matchen med nyfunnet självförtroende efter krossen mot Maribor tidigare i veckan. Känslan var att det kanske hade lossnat för de röda nu.

När det gäller Tottenham så handlade såklart mycket om Harry Kane. Skulle Liverpools svaga backlinje lyckas stoppa en forward av absolut högsta världsklass?

FÖRSTA HALVLEK:

Matchen hann knappt dra igång innan det stod 1-0 till hemmalaget. Harry Kane (vem annars?) utnyttjade i fjärde minuten slarv av mittbackar/målvakt och satte enkelt bollen i mål.

Det tog bara ett par minuter innan ledningen var fördubblad. Lovren missar helt i en nick och Harry Kane kan spela fram till en fristående Heung Min Son som enkelt satte 2-0 efter 12 minuters spel. Katastrofalt ingripande av Lovren.

Efter kvarten spelad blev det sånär 3-0 efter ett jätteavslut av Son, men Liverpool räddades av ribban.

Liverpool hade stora problem, men en bit in i halvleken kom reduceringen som en blixt från en klar himmel. Harry Kane tappade bollen på mitten och Henderson levererade en fin djupledspassning till Mohamed Salah, som fick till ett halvdant avslut som precis hittade in i mål.

Jürgen Klopp chockade nog många när han efter halvtimmen spelad bytte ut Dejan Lovren mot Alex Oxlade-Chamberlain. Joe Gomez tog mittbacksplatsen medan Emre Can gick ner som högerback.

Domare Andre Marriner valde att lägga till två minuter på halvleken, men i minut 45+3 satte Dele Alli 3-1 till Tottenham efter att Liverpool misslyckats att vinna andrabollen på en frispark.

ANDRA HALVLEK:

Harry Kane kunde tio minuter in i den andra halvleken dubbla sin målskörd. Mignolets svaga utboxning på en frispark nådde, efter lite flipper, Kane som satte 4-1 i öppen kasse.

Philippe Coutinho var nära att sätta dit 4-2 med dryga 20 minuter kvar, men Hugo Lloris stod för en jätteräddning.

Matchen stannade av i tempo och Tottenham såg bara till att spela av matchen, 4-1 blev slutresultatet.