– Vi kan prestera bättre

Bild till nyheten – Vi kan prestera bättre
Jürgen Klopp om formtoppade Tottenham, killern Kane och läget bland de egna spelarna inför bortamatchen på Wembley på söndag.

Kort sammanfattning:

Om Sadio Manés skada
– Sadio kör fortfarande rehabträning inomhus, han gör inga övningar utomhus. Om han kommer tillbaka tidigare än sex veckor efter han fick skadan blir jag glad, men ingen vet något om det ännu.

– Senegal har viktiga matcher (VM-kval), så jag kan tänka mig att de känner pressen. Men jag kan inte förändra situationen. Om han är skadefri i tid till landskamperna kan vi inte mörka det. Det finns ingenting vi kan göra för att hålla kvar honom här. 

Om tidigare matcher på Wembley (Spurs hemmaplan denna säsong)

– Vad jag kan säga om våra prestationer på Wembley är att alla har varit väldigt bra. Vi hade otur i ligacupfinalen mot Man City, som gick till straffar. Vi har ingen dålig känsla och vi har aldrig mött Tottenham där. Vi tänker bara på matchen mot Tottenham, inte var vi spelar.

Om försvarsspelet

– Efter två år i Liverpool tror jag att jag med säkerhet kan säga att försvaret alltid kommer att kritiseras. Om vi släpper in ett mål är det alltid en spelare som inte är tillräckligt bra eller något sådant. 

– Vi har blivit bättre i de senaste matcherna, smartare när det handlar om att beskydda försvaret. Pressen mot Maribor var enastående och då blir det enklare för försvarslinjen.

Om skadeläget inför Spurs

– Jag gav grabbarna en fridag igår. Idag börjar vi träna igen. Några spelare har problem och kunde inte ha tränat oavsett.

Om Maribor-matchen i tisdags

– Vi gjorde sju mål, men det som imponerade mest var vårt presspel. Det är inte lätt att vara motståndare en sådan dag när vi sätter alla chanser vi skapar. Denna gång var det i Maribor. De har ett väldigt starkt lag, men vi satte chanserna vi skapade.

Om Tottenham

– Det blir enklare med mer självtillit, men bara självtillit är inte tillräckligt för att slå Tottenham. Presspelet blir en nyckel också mot Tottenham. Jag är 100 procent säker på att vi kan göra det igen. Det blir en bra fotbollsmatch eftersom inget av lagen håller tillbaka. Det blir spännande. Spurs har haft en fantastisk utveckling sedan jag kom till England. Och vi kan fortfarande prestera bättre än vad vi gjort hittills.

Om James Milners suveräna insats senast

– Jag har aldrig tvivlat på Milly. Det var så jag ville ha det. Det är inga problem och det bästa är att vi har ändå fler spelare som vi kan använda. Jag är glad för att han presterade så bra.

Om Jordan Henderson gör comeback på söndag

– Jag snackar inte om laguppställningen här, men Jordan är vår kapten. Det verkade förnuftigt att vila honom mot Maribor. Han hade spelat två matcher för England och så spelade han mot United, så det var uppenbart att låta honom få en paus.

Om Mohamed Salah

– Han är en kvalitetsspelare, ingen tvekan om det. Han behövde bara en halvtimme mot Watford (premiären) för att finna sig till rätta. Våra spejare gjorde ett fantastiskt jobb när det gäller honom. Men det är inte så att jag inte kände till honom. 

Om Harry Kane

– Kane är inte bara en av de bästa anfallarna i Europa – han är en av de bästa i världen och det tror jag alla vet nu. Tottenham är ett bra lag, men vi kan inte bara koncentrera oss på en spelare. Davies är ett perfekt exempel på det. Han har tagit stora steg.

Om Arsenal-matchen som spelas 22/12 och inte på julafton

– Tack till Sky. Det var ett väldigt bra beslut, speciellt för fansen. Det blir ändå tufft för dom när det gäller resan, men klubben ska göra allt den kan gör att hjälpa dom att komma hem från London.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer