Inte fullsatt på Wembley

Bild till nyheten Inte fullsatt på Wembley
Liverpool fick bara 3116 biljetter till bortamatchen mot Tottenham på nationalarenan Wembley som tar in 90 000! Spurs gör nu också sitt yttersta för att förhindra Liverpoolfansen att köpa tickets i de tomma sektioner som är avsatta till hemmafansen.

Liverpool FC kunde antagligen ha sålt dubbelt så många biljetter till sina egna supporters, men istället kommer tusentals säten att gapa tomma på söndag.

På Tottenhams biljettkontor ligger just nu biljetter ute på s k general sale, eftersom att det fortsatt finns osålda platser på den översta läktarsektionen på Wembley. Kruxet är dock att man måste vara registrerad i Londonklubbens databas från september 2017 för att få köpa biljetter – och det gör man inte minst för att hindra Liverpoolfansen att lägga rabarber på dessa.

Enligt Premier Leagues regelverk måste gästande klubb alltid tilldelas minst 3000 biljetter eller 10 % av arenakapaciteten om den är mindre än 30000. 

Liverpoolfansens biljettkvot utgör därmed bara 3,5 % av sätena på Wembley och fansen är otroligt besvikna över den låga tilldelningen.

Medan Tottenham jobbar på att färdigställa sin nya lyxarena har man alltså hyrt in sig på Wembley denna säsong. Så här långt har derbyt mot Chelsea lockat flest åskådare – 73 587. 

Övriga publiksiffror är 67 862 mot Burnley, 65 366 mot Swansea och 73 502 mot Bournemouth.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer