– Inga stora ändringar

Bild till nyheten – Inga stora ändringar
VIDEO. Jürgen Klopp och Dejan Lovren har mött journalisterna på plats i Maribor. Inga större rotationer är att vänta enligt Klopp och Lovren hävdar att han har lagt skadebekymren bakom sig och känner sig segerviss inför morgondagen.

OBS! Presskonferensen startar 13 minuter in i videoklippet ovan.

Kort sammanfattning:

KLOPP

– Vi måste påminna oss själva om att det var bra (matchen mot Man United), även om resultatet inte speglade det. Prestationen i lördags bör ha gett oss självtillit, något som vi i och för sig heller inte saknade innan den matchen. Nu måste vi fortsätta att vara modiga och koncentrerade. 

Om att rotera på laget

– Det är absolut inte tillfälle för några större ändringar. Det kommer kanske en eller två, så vi får se.

– Jag har hört att stadion inte alltid är så högljudd, men vi vet att det är utsålt och att det kommer att att bli en speciell atmosfär.

Om det är en match som måste vinnas

– Det är den enda match vi ska spela i morgon, så vi är väldigt fokuserade på uppgiften. Vi har redan kastat bort några poäng och vi siktar på att avancera till slutspelet. Vi måste uppträda väldigt bra om vi ska få med oss ett resultat härifrån. 

Om Maribor

– Vi ställs mot ett typiskt europeiskt lag som spelar bra fotboll. Maribor är ett bra lag med organisation och erfarenhet.

– Normalt är Maribor ett kreativt topplag som fokuserar på att anfalla och styra matcherna i Slovenien, så ja, i vissa perioder måste de nog vara kompakta och samlade. Samtidigt gäller också det motsatta, så det är något vi måste vara beredda på.

– Vi har bra självtillit. Det är lätt att glömma hur hårt vi kämpade för att komma till Champions Leauge. Vi har bara förlorat två matcher, varav en i Ligacupen och den andra med tio man mot Man City. 99 procent av alla lag kommer att förlora mot Man City nu.

Om hur långt LFC kan gå i CL

– Jag vet inte. Det beror på matcherna. Jag tänker inte på det nu, jag är bara intresserad av morgondagens match.

Om målvaktsposten

– Loris Karius kommer att starta.

LOVREN

Om att Lukaku undslapp straff av FA för stämplingen

– Han kunde ha flyttat på sig. Min ärliga mening är att han gjorde det med vilje, kanske för att han var nervös under matchen. Handlar det om otur så brukar man be om ursäkt. Men jag vill inte säga att jag är besviken, det är sånt som händer inom fotbollen. Det är bara att lägga det bakom sig och se framåt.

Om 0-0-matchen mot Man United

– Det var väldigt frustrerande eftersom vi var mycket bättre än dem. Men stämningen i omklädningsrummet är inte dålig för det, vi är på gott humör och har självtillit. 

Om Champions League

– Dessa två matcher är väldigt viktiga. Vi respekterar alla motståndare och vi vet att detta blir en tuff uppgift. Vinner vi dessa två matcher tror jag att vi har stora möjligheter att avancera från gruppen. 

Om defensiven

– Vi försvarade oss väldigt bra som lag mot United och de tilläts aldrig kontra. Vi har visat vad vi är kapabla att göra.

Om skadeproblemen

– Jag är frisk nu. Jag har haft problem med rygg och ljumskar och stod över första matchen i landslagsuppehållet och det hjälpte mig. Det var jobbigt en period, men nu är det över och jag känner mig ok.

Om det hektiska spelschemat

– När Klopp kom hit så var vi i Europa League, så detta är vi vana vid. Alla vill spela i Champions League.

Om NK Maribor

– Personligen har jag varit intresserad av Maribor sedan jag spelade i Kroatien. Jag har alltid respekterat klubben, som har många bra spelare. De förtjänar att spela i Champions League och det kommer inte att bli enkelt, men jag tror på framgång för oss i morgon.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer