Bild till nyheten Rapport: Nytt poängtapp
Det som skulle bli en fartfylld tillställning med den offensiva kvartetten Coutinho, Salah, Mané och Firmino från start slutade i en frustrerande kväll och två tappade poäng.

PREMATCH:

Det var äntligen dags för Champions League igen och det fanns en revanschlusta efter att premiärmatchen mot Sevilla slutat i en besvikelse. Med startelvan presenterad såg det mycket bra ut, men det som sedan hände på planen var allt annat än positivt.

FÖRSTA HALVLEK:

Matchen startade händelsefattigt och lagen kände på varandra.

Efter dryga 15 minuter fick Roberto Firmino matchens första läge, men brassens nick räddades fint av Spartak-keepern.

22 minuter in i halvleken kom kallduschen. Fernando sköt en hårt skruvad frispark som passerade både muren och Loris Karius mållinje. 1-0 till hemmalaget. Karius borde ha gjort det bättre.

Kvitteringen skulle dock komma. Klockan stod på 30 minuter när Philippe Coutinho och Sadio Mané kombinerade fint och vår nummer 10 kunde sätta dit 1-1.

Firmino fick en stund senare ett ypperligt läge, men han hann inte riktigt reagera i tid när försvararen helt missade bollen efter ett inlägg.

Precis innan halvlekens slut borde det ha blivit 2-1 till Liverpool. Efter en hörna kunde Trent Alexander-Arnold dra igång en kontring som skulle bli en 6 mot 2-situation för bortalaget, men läget rann ut i sanden när Sadio Mané vinkats av för offside.

ANDRA HALVLEK:

Den andra halvleken var en otroligt frustrerande historia.

Liverpool dominerade totalt och Spartak Moskva-spelarna gjorde inte annat än att ligga och åma sig på marken. De hade ingen boll och skapade ingenting framåt.

Tyvärr så lyckades inte heller Liverpool att skapa så mycket. De hade ett par halvchanser men inget som egentligen hotade.

Det var först i de allra sista minuterna som de farliga målchanserna skulle komma. Inbytte Daniel Sturridge fick i minut 89 ett jätteläge att avgöra efter ett fint inlägg av Jordan Henderson, men anfallaren brände grovt med en volley högt över.

Domaren valde att lägga till hela åtta minuter eftersom hemmalaget tvingats till målvaktsbyte efter skada. Det var nästan i underkant med tanke på hur ofta de rödklädda Spartak Moskva-spelarna låg ner.

Mohamed Salah skulle få matchens sista chans när han i matchminut 90+6 dyker upp i straffområdet och får huvudet på bollen bara någon meter från mål, men den inbytte keepern stod för en jätteräddning.

Matchen slutar 1-1 och alltså två nya tappade poäng för Liverpool.